Quantcast

Rusija Karaliaučiaus srityje gali dislokuoti daugiau raketų

  • Teksto dydis:

Maskva, reaguodama į JAV kariuomenės pastiprinimą Lenkijoje, gali dislokuoti daugiau šiuolaikiškų raketų „Iskander“ savo labiausiai į vakarus nutolusiame Karaliaučiaus regione, ketvirtadienį pareiškė vienas įtakingas Rusijos įstatymų leidėjas.

Rusijos parlamento gynybos reikalų komiteto pirmininkas į atsargą išėjęs generolas Vladimiras Šamanovas ketvirtadienį sakė, kad jo šalis gali imtis atsakomųjų veiksmų, reaguodama į JAV ginkluotės plėtotę Lenkijoje.

Rusijos naujienų agentūros citavo V. Šamanovą, kuris sakė, kad Maskva gali dislokuoti papildomų raketinių sistemų „Iskander“ savo vakarinėse teritorijose, Karaliaučiaus srityje, besiribojančioje su NATO priklausančiomis Lenkija ir Lietuva.

Pasak Vakarų ekspertų, branduolinį užtaisą galinčios nešti „Iskander“ raketos yra skirtos tiksliam taikinių sunaikinimui 50–500 kilometrų nuotoliu. Tokios jų galimybės leistų Rusijai taikytis į objektus, esančius kaimyninėse valstybėse NATO narėse – Baltijos šalyse, Lenkijoje ir pietų Švedijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O, kaip kitaip?

O, kaip kitaip? portretas
Juk reikia ginti užgrobtą žemę. Negi laikysiesi tarptautinių įsipareigojimų ir savo noru grąžinsi karo grobį?

lt

lt  portretas
o kas cia tokio tagu stato jaigu jiems reikia,pas mus amerikonai pristate visoj europoi ir ka.rusai kitoki?visi gali ginkluotis o rusai ne?man tai px nei mane rusai puola nei jankiai.jai sizofrenija kazkam tai ja reikia gyditi.

Fuba

Fuba portretas
Gaila man tu vargseliu, visi juos skriaudzia, niekas nemyli... Todel ir priversi dislokuoti daugiau raketu. O kazin kodel ju niekas nemyli? :)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių