Quantcast

Rusija: JAV ir jų sąjungininkės vykdo hibridinį karą prieš NVS

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų daromas spaudimas Nepriklausomų Valstybių Sąjungos narėms prilygsta nepaskelbtam hibridiniam karui, o jame svarbų vaidmenį taip pat atlieka Vašingtono sąjungininkės, įskaitant Baltijos šalis, antradienį pareiškė Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) direktorius Sergejus Naryškinas.

„Vakarų vykdomo darbo mastai leidžia kalbėti apie nepaskelbtą hibridinį karą, Jungtinių Valstijų vykdomą prieš mūsų valstybes“, – S. Naryškinas sakė per NVS saugumo ir specialiųjų tarnybų vadovų susitikimą.

Jis pridūrė, kad „pastangų paversti emigracines struktūras vadinamosiomis revoliucinėmis kuopelėmis priešakyje yra Didžioji Britanija, Lenkija, Švedija, Baltijos valstybės“.

„Akivaizdu, kad veiksmingai priešintis tokiam spaudimui įmanoma tik bendromis pastangomis“, – pabrėžė S. Naryškinas.

JAV ir Europos Sąjunga yra paskelbusios griežtų sankcijų Maskvai už Rusijos įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją ir jos vaidmenį Rytų Ukrainą krečiančiame separatistiniame konflikte.

Mėgina paskatinti skilimą

Grupė Vakarų valstybių faktiškai pasirinko kursą siekti Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) šalių susipriešinimo, antradienį pareiškė Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) direktorius Sergejus Naryškinas.

„Grupė Vakarų šalių faktiškai yra pasirinkusios kursą siekti strategiškai susilpninti, paskatinti skilimą glaudžiuose Sandraugos valstybių santykiuose ir stabdyti integracijos procesus“, – sakė S. Naryškinas, kalbėdamas NVS saugumo institucijų ir specialiųjų tarnybų vadovų susitikime.

Pasak jo, „po apgailėtinų vadinamosios Ukrainos demokratizacijos scenarijaus įgyvendinimo rezultatų JAV ir virtinės paklusnių jų sąjungininkų pagrindiniai lūkesčiai susiję su esamų (NVS) šalių nacionalinių vadovybės sistemų laipsnišku išardymu“.

„Šiuo metu jų pastangos NVS šalyse nukreiptos į kišimąsi į demokratinius procesus, į suverenių valstybių vidaus reikalus“, – aiškino SVR direktorius.

Vienu svarbiausių dalykų tampa atsparumas informacinėje sferoje, pažymėjo S. Naryškinas ir pridūrė, kad bet kokie NVS šalių mėginimai apginti savo informacinį suverenitetą susiduria su neproporcinga agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
mažiau klausykit amerikos mėšlo,tegu tik amerika nevykdo karų,tai nieks nevykdys

Politologas

Politologas portretas
Manau , kad tai ir yra "Šaltasis karas" , pereinantis į tam tikras užmaskuotas ir hibridines formas ...

juk

juk portretas
visa laika po 2 P vyko s ...susinaikinimas. karas kuris iki siol eina nes sios 2 imperijos vykde ir vykdo genocida zmoniu atzvilgiu bet pajuto kad kyla naujos jiegos ir dabar jau nezino kas draugai o kas priesai nes siam veidmainiskam gobsiam /politiniam zaidime/ nugaletoju buti negali tai kas lieka?...susinaikinimas.......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių