Quantcast

Rusija ir JAV susikivirčijo dėl Šiaurės Korėją smerkiančio JT pareiškimo spaudai

  • Teksto dydis:

Rusija ketvirtadienį paneigė blokavusi Šiaurės Korėją dėl pastarojo raketos bandymo smerkiantį Jungtinių Tautų pareiškimą ir apkaltino Jungtinių Valstijų (JAV) diplomatus, kad šie staiga nutraukė JT rezoliucijos teksto svarstymą.

JAV pasiūlytame pareiškime, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP, taip pat reikalauta, kad Šiaurės Korėja „daugiau neatliktų jokių branduolinių bandymų“ ir po sekmadienį Pchenjano surengto nepavykusio raketos bandymo nebeleistų jokių raketų.

Rusija savo ruožtu norėjo kad naujajame pareiškime, kaip ir ankstesniame dokumente, būtų kalbama apie poreikį rasti sprendimą dialogo būdu, nurodė Saugumo Tarybos diplomatai.

„Esame labai nustebinti pasirodžiusių pranešimų, esą Rusijos delegacija neva užblokavo JT Saugumo Tarybos pareiškimo spaudai projektą dėl Pchenjano balandžio 15 dieną atlikto raketos bandymo“, – nurodė rusų diplomatai.

„Mes neblokavome to pareiškimo. Mes reikalautajame naudoti sutartą kalbą“, – sakė Rusijos reikalų patikėtinis Piotras Iljičiovas.

„Mes pasirengę toliau dirbti su juo ir rasti kompromisą, bet staigi jų (svarstymo nutraukimo) maniera ... Nežinau“, – sakė jis žurnalistams.

Praėjusį mėnesį JT Saugumo Taryba griežtai pasmerkė trijų raketų paleidimą ir išreiškė rimtą susirūpinimą dėl Pchenjano „vis labiau destabilizuojančio elgesio“.

Siūlytame pareiškime Tarybos nariai išreiškė „savo didžiausią susirūpinimą“ dėl Šiaurės Korėjos „itin destabilizuojančio elgesio“ ir dar kartą pagrasino imtis „naujų esminių priemonių“.

Diplomatai, norėję likti nežinomais, buvo nustebę, kad Rusija užblokavo pasmerkimą, kuriam buvo pasiruošusi pritarti net Kinija – artima Pchenjano sąjungininkė.

Nesutarimų su Rusija dėl griežtesnio pareiškimo tono kilo artėjant Saugumo Tarybos ministrų susitikimui dėl Šiaurės Korėjos kitą savaitę – jam pirmininkaus JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na amerikos pedofilai ir lietuvos propogandistai visi jie pederastai

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Putinas neleidžia skriausti savo ištikimą draugą ir dvasios brolį.

Anonimas

Anonimas portretas
cha ha ha jankiu diplomatai paleide sia ANTY - norejo likti nezinomais....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių