Quantcast

Rusija atsidūrė NATO dėmesio centre

  • Teksto dydis:

Rusija antradienį atsidūrė NATO dėmesio centre, Aljanso valstybių užsienio reikalų ministrams susitikus aptarti, kaip galima būtų atkalbėti Maskvą nuo Ukrainos destabilizavimo ir paskatinti Kremlių laikytis vieno svarbaus Šaltojo karo laikų branduolinio susitarimo.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo ir jo partneriai iš NATO ruošiasi pasitarimui su Ukrainos užsienio reikalų ministru Pavlo Klimkinu, Kijevui siekiant užsitikrinti tarptautinę paramą konfrontacijoje su Rusijoje.

Rusijos pasieniečiai praėjusią savaitę prie Maskvos aneksuoto Krymo krantų apšaudė ir perėmė tris ukrainiečių karo laivus bei suėmė jų įgulas.

Vis dėlto šiuo metu neaiškų, ką dar gali padaryti NATO be jau regione vykdomo jūros ir oro erdvės patruliavimo.

Pabrėždamas, kad Ukraina nėra Aljanso valstybė narė, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad sąjungininkai jau ir taip „tvirtai remia“ Kijevą politiniu ir praktiniu požiūriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Su tais kakolais dar bus daug bėdu. Neveltui sakoma kakolas gimė— žydas verkė...

geri

geri portretas
kom tik pridursiu o kodel nato abeinga palestinos okupacijai gal delto kad jav valdo zydu bankai?

Albertas

Albertas portretas
Kremlius visada pažeidinėdavo sutartis, jų nesilaikydavo. Berods, 1922 m. Sovietų Rusija buvo pažadėjusi gražinti Vilniją tiek, kiek siekia bažnyčios - iki cerkvių. Negražino. Baltarusijai liko etninės lietuvių žemės, kur vietovardžiai, hidronimai baltiški, iki pat Ašmenos, Lydos. Užgrobdamas Krymą, Kremlius sulaužė Budapešto susitarimą: Už atominio ginklo gražinimą pasižadėjusi, nekeisti Ukrainos teritorinio vientisumo, sulaužė.surartį. Dabar apgaudinėja JAV ir NATO dėl vidutinio nuotolio raketų dislokavimo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių