Quantcast

Rusai įvardijo nedraugiškiausias šalis: Lietuva tarp jų taip pat pateko

  • Teksto dydis:

Rusai artimiausia savo šalies sąjungininke laiko Baltarusiją, o nedraugiškiausia šalimi – Jungtines Valstijas, rodo nepriklausomo Jurijaus Levados analitinio centro surengtos sociologinės apklausos rezultatai.

Apklausos metu 49 proc. respondentų įvardijo Baltarusiją artimiausia savo šalies sąjungininke. Į draugiškiausių šalių penketuką taip pat pateko Kinija (ją nurodė 40 proc. respondentų), Kazachstanas (32 proc.), Sirija (21 proc.) ir Indija (19 procentų).

Nedraugiškiausių Maskvai valstybių penketuko pirmojoje vietoje atsidūrė Jungtinės Valstijos (78 procentai). Antroji vieta atiteko Ukrainai (49 proc.), trečioji – Didžiajai Britanijai (38 procentai). Remiantis apklausos duomenimis, ketvirtą ir penktą nedraugiškiausių valstybių sąrašo vietą užėmė atitinkamai Latvija (26 proc.) ir Lenkija (24 procentai).  

Toliau nedraugiškų valstybių sąraše rikiuojasi Lietuva (23 proc.), Vokietija (17 proc.), Estija (15 proc.), taip pat Gruzija (8 proc.) respondentų. 

Gegužės 24–30 dienomis vykdyto sociologinio tyrimo metu buvo apklausti 1 600 ne jaunesnių kaip 18 metų amžiaus respondentų 136 miestuose ir gyvenvietėse 52-uose Rusijos Federacijos administraciniuose subjektuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:;(

:;( portretas
Reik oficialiai pasiust rusus ant 3 jiems suprantamu raidziu ir sarase aplenkti JAV

o

o portretas
kaip ukraina irgi nedraugiska ar krymo totoriai ......

jo

jo  portretas
oi kokie rusai draugiski,,,visios tautos paragavo skoni ,,ir pamirsti negali ,,,,,tik kapiniu aplankyti negalim ,,,,taI BENT DRAUGISKA SALIS RUSIJA ir siandien dar kraujai taskosi ,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių