Quantcast

Rumunijoje atleisti šeši ministrai valdančiųjų lyderiui siekiant daugiau valdžios

  • Teksto dydis:

Rumunijos valdančioji Socialdemokratų partija pirmadienį atleido šešis ministrus, šios politinės jėgos kontroversiškam pirmininkui konsoliduojant vykdomąją valdžią savo rankose.

Socialdemokratų pirmininkas Liviu Dragnea (Livijus Dragnia) yra kritikuojamas dėl prasto vadovavimo stiliaus ir teistumo už korupciją, bet pažadėjo ir toliau vadovauti partijai, nors negali būti premjeru, nes 2016-aisiais buvo nuteistas už sukčiavimą per rinkimus.

Partija per posėdį nubalsavo už transporto, ekonomikos, darbo, kultūros, sporto ir komunikacijos ministrų atleidimą. L. Dragnea sąjungininkė Lia Olguta Vasilescu (Lia Olguta Vasilesku), iki šiol ėjusi darbo ministrės pareigas, dabar vadovaus Transporto ministerijai, o kiti savo postų neteko visiškai. Gynybos ministras atsistatydino anksčiau pirmadienį.

L. Dragnea iš esmės valdo vyriausybę, o premjerė Viorica Dancila (Viorika Denčilė) beveik neturi vykdomosios valdžios.

Birželį valdančiųjų lyderis buvo nuteistas kalėti 3,5 metų už piktnaudžiavimą valdžia. Pats politikas tokį nuosprendį apskundė.

Anksčiau pirmadienį gynybos ministras Mihai Fiforas (Mihajus Fiforas) ir Bukarešto merė Gabriela Firea (Gabriela Firia) atsistatydino, kad nebūtų atleisti. M. Fiforas pareiškė, kad dabar prisidės prie valdančiosios partijos pastangų laimėti 2020-aisiais vyksiančius parlamento rinkimus.

G. Firea, apkaltinusi L. Dragnea žlugdant partiją savo intrigomis ir autoritarizmu, pasitraukė iš socialdemokratų Bukarešto skyriaus lyderės pareigų, pasirodžius pranešimams, kad partijos vadovybė ruošiasi ją nušalinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių