Quantcast

Rumunija neleido lėktuvui su D. Rogozinu skristi virš jos teritorijos

  • Teksto dydis:

Rumunija, paprašyta Moldovos, penktadienį pranešė neleidusi į Kišiniovą skridusiam lėktuvui su Rusijos vicepremjeru Dmitrijumi Rogozinu ir grupe artistų kirsti Rumunijos erdvę, nes šiam politikui galioja su sankcijomis dėl Ukrainos konflikto susijęs draudimas vykti į Bendrijos šalis.

„Mes patvirtiname, kad tam lėktuvui neleista skristi Rumunijos oro erdve“, – nurodė naujienų agentūrai AFP Rumunijos užsienio reikalų misterija.

Keleivinis lėktuvas, skridęs į Moldovos sostinę Kišiniovą, buvo priverstas apsisukti ir nutūpti Minske.

Bukareštas patvirtino, kad sprendimas priimtas dėl ES sankcijų įvestų 2014 metais dėl konflikto tarp Rusijos remiamų sukilėlių ir vyriausybės pajėgų rytų Ukrainoje.

D.Rogozinas yra vienas iš Rusijos ir Ukrainos piliečių, kuriems pritaikytos baudžiamosios sankcijos, įskaitant turto įšaldymą ir draudimą keliauti po ES. Jis kritikuojamas dėl savo vaidmens 2014 metų kovą Rusijai aneksuojant Krymą.

Atvykęs į Minską, premjeras piktinosi Rumunijos sprendimu, sakydamas, kad blokada yra beprecedentė.

D.Rogozinas apkaltino Rumunijos valdžią, kad jos sprendimas sukėlė pavojų oro bendrovės S7 lėktuvu skridusiems keleiviams.

„Rumunijos valdžia sukėlė pavojų reisinio lėktuvo S7 keleivių, moterų ir vaikų, gyvybei. Degalų pakako iki Minsko. Laukite atsakymo, niekšai (ždite otveta, gady)“,– parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Pasak Rumunijos televizijos kanalo „Realitatea“ ir kitų žiniasklaidos priemonių, toks draudimas galioja visiems lėktuvams, nepriklausomai nuo bendrovės ar šalies.

Pasak internetinės svetainės „flightradar“, lėktuvas buvo Vengrijos oro erdvėje, paskui pasuko Baltarusijos link ir nutūpė Minske papildyti degalų.

D.Rogozinas skrido į Moldovą, kur šiuo metu valdo provakarietiška vyriausybė ir Kremliui draugiškas prezidentas Igoris Dodonas, būtent pastarojo kviestas.

Moldovos prezidentas I.Dodonas pasipiktino savo šalies vyriausybės elgesiu.

„Mes dalyvaujame precedento neturinčiame rusofobiškame Moldovos valdžios šou, kuris surengtas prieš Moldovos piliečius, prieš gerus santykius su mūsų strategine partnere Rusijos Federacija. Tai pigus šou, geopolitinis žaidimas, kuriame dalyvauja valdančioji Moldovos demokratinė partija , kad įsiteiktų savo globėjams iš JAV ir NATO“, – kalbėjo prezidentas per spaudos konferenciją penktadienį vakare.

I.Dodonas paprašė Rusijos valdžios atleisti už Kišiniovo (vyriausybės) veiksmus.

Moldova yra maža valstybė, įsprausta tarp Rumunijos ir Ukrainos, joje vyrauja rytų-vakarų kultūrinis, kalbinis ir politinis susiskaldymas.

Šį mėnesį Moldovos įstatymų leidėjai paskelbė naują raginimą Rusijai išvesti karius, dislokuotus atsiskyrėlės Padniestrės teritorijoje nuo tada, kai aršų konfliktą prieš 25 metus nutraukė paliaubos.

Gegužę Kišiniovas iš šalies išprašė penkis Rusijos diplomatus, Maskva į tai atsakė tuo pačiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuoliai

Šaunuoliai portretas
Pradejom taikyti kolektyvinės atsakomybės principa - jei vienam žmogui uzdrausta atvykti i Europa, tai uzdraudziam 100 žmoniu (šalia esančiu). Pagal ta pati principa - Lietuvoj i cype sodinsime ne tik nusikalteli , bet ir visa jo gimine (kolektyvine atsakomybe). Ir džiaugsimes - kaip gerai darome. Ir sakote, kad mes sugebame protauti ...?

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Plati ta rusiška natūra: pats būdamas “gadina”, kitus vadina “gadais” ir dar gąsdina bausmėmis bei grasina susidoroti.

MUACHA-

MUACHA- portretas
Geresniu straipsniu retokai bepaskaitau, fašista putina į Haga, pakorimui.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių