Quantcast

Rasistiniai pareiškimai garsiam analitikui M. Faberiui atsipirko su kaupu

  • Teksto dydis:

Garsus investuotojas ir analitikas Marcas Faberis (Markas Faberis) dėl rasistinių pareiškimų, kurie sukėlė tarptautinį pasipiktinimą, pasitraukė iš įmonių „Sprott“, „Ivanhoe Mines“ ir „NovaGold Resources“ valdybų.

Savo neįprastomis, itin pesimistiškomis, bet neretai tiksliomis prognozėmis garsėjantis M. Faberis rasistinių pastabų pažėrė savo kas mėnesį leidžiamame biuletenyje „The Gloom, Boom & Doom Report“, kuris yra dažnai cituojamas.

Tame leidinyje 71 metų amžiaus Šveicarijos investuotojas, be kita ko, pareiškė, kad ekonominį ir politinį JAV klestėjimą per paskutinius 200 metų užtikrino tai, kad dauguma šalies gyventojų yra baltaodžiai. Priešingu atveju „šalis primintų Zimbabvę ir vieną gražią dieną tai gali nutikti“.

Praėjus kelioms valandoms po biuletenio paskelbimo, Toronte įsikūrusi turto valdymo įmonė „Sprott“ jo paprašė pasitraukti iš valdybos, kurioje jis dirbo nuo 2010 metų.

„Naujausios dr. Faberio pastabos giliai nuvilia ir visiškai prieštarauja „Sprott“ ir jos darbuotojų nuomonei“, – pareiškė „Sprott“ generalinis direktorius Peteris Grosskopfas (Piteris Groskopfas).

M. Faberis išgarsėjo po to, kai prieš 30 metų nuspėjo vadinamąjį juodąjį pirmadienį, kai 1987 metų spalio 19 dieną JAV akcijų indeksas „Dow Jones Industrial Average“ per vieną prekybos sesiją krito rekordiniais 23 proc.

Po to jis paskelbė ir kitų prognozių, kurios pasitvirtino, nors ir prieštaravo tuomet paplitusiai nuomonei.

Tačiau pastaraisiais metais, per kuriuos akcijų rinkos vis kilo, jo neigiamos prognozės ir nuolatiniai pareiškimai apie tai, kad eilinė indeksų griūtis yra neišvengiama, vis nepasitvirtindavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip kai kuriems nepatinka teisybė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių