Quantcast

R. Vėjuonis kelias artimiausias dienas nesikiš į vyriausybės formavimo derybas

  • Teksto dydis:

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis kelias artimiausias dienas nedalyvaus vyriausybės formavimo procese, nes į naujos sudėties parlamentą išrinktos politinės partijos paprašė daugiau laiko, kad galėtų susitarti dėl koalicijos modelio, naujienų agentūrai BNS nurodė prezidento kanceliarija.

Anksčiau šią savaitę R. Vėjuonis susitiko su 13-ojo šaukimo Saeimos grupių vadovais ir aptarė tolesnį vyriausybės formavimo procesą.

Pasak prezidento kanceliarijos, dauguma Saeimos grupių sakė R. Vėjuoniui, kad yra pasirengusios susitarti dėl vieno kandidato į premjerus, kurį remtų Saeimos dauguma.

„Vėjuonis gerbia politinių partijų norą artimiausiomis dienomis tęsti konsultacijas, kad būtų galima susitarti dėl paramos vienam kandidatui į premjerus“, – sakė prezidento kanceliarija.

Kaip pranešta, susivienijimo „Už plėtrą/Už!“ atstovas Artis Pabrikas antradienį paskelbė, kad atšaukia savo kandidatūrą į premjerus, o „Už plėtrą/Už!“ sakė nereikalausiantis, kad kitas premjeras būtų šios partijos narys.

Remiantis tuo, ką BNS sakė parlamentarai, šiuo metu labiausiai tikėtinas kandidatas į premjerus atrodo Krišjanis Karinis iš „Naujosio vienybės“ partijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių