Quantcast

Prorusiškas Čekijos prezidentas: Ukraina neturėtų stoti į NATO

  • Teksto dydis:

Konflikto draskoma Ukraina turėtų išlikti neutrali ir nestoti į NATO, antradienį pareiškė prorusiškas Čekijos prezidentas Milošas Zemanas, lankydamasis Kazachstane.

„Esu tvirtai įsitikinęs, kad Ukraina turi tapti neutrali ir „finliandizuota“, – pareiškė 70-metis prezidentas čekų naujienų agentūrai ČTK Astanoje.

„Finliandizacija“ yra politinis terminas, reiškiantis dalinį mažesnės nepriklausomos valstybės suvereniteto apribojimą užsienio ir saugumo politikoje dėl gretimos galingesnės valstybės interesų, mainais į nepriklausomybę, atspindintis Suomijos ir Sovietų Sąjungos santykius po Antrojo pasaulinio karo.

Pasak M.Zemano, Ukraina turėtų išlikti NATO partnere, netapdama visateise Šiaurės Atlanto aljanso nare.

Tiesmukas M.Zemanas, buvęs komunistas, yra pirmas per tiesioginius rinkimus 2013 metais išrinktas Čekijos prezidentas. Europos Sąjungai ir NATO priklausanti Čekija taikiai komunizmo atsikratė 1989 metais.

Vakarai yra įsitikinę, kad Rusija tampo už virvučių Ukrainos vakarietiškos vyriausybės ir prorusiškų separatistų rytuose konfliktą, kuris nusinešė daugiau kaip 4300 gyvybių.

Tuo tarpu M.Zemanas jau ne pirmą kartą šį konfliktą vadina „pilietiniu karu tarp dviejų Ukrainos piliečių grupių“.

Krizė Ukrainoje privertė Vakarus skelbti sankcijas Rusijai, ir santykiai tarp jų tapo blogiausi nuo Šaltojo karo laikų.

M.Zemanas tuo tarpu antradienį pareiškė esąs „patenkintas, kad palaipsniui iš esmės keičiasi“ požiūris į Rusiją. „Aš matau, kad tokia tendencija stiprėja“, – pridūrė jis.

Prieš savaitę, minint Aksominės revoliucijos 25-ąsias metines Prahoje, prorusišku M.Zemanu nepatenkinti čekai per protestą ėmė mėtyti į jį obuolius ir kiaušinius; dalis vieno kiaušinio pataikė Vokietijos prezidentui Joachimui Gauckui (Joachimui Gaukui) į galvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusisnekejo

Nusisnekejo portretas
Nusisnekejo dedule. Gerai, kad karavanas eina, nors suo ir apsiputojes lotu.

mizantropas

mizantropas portretas
vakarų valstybės nebuvo taip labai engiamos ruskių, nes ten lindėjo tik ruskių rezidentai ir vietiniai išdavikai, pati rusija buvo daug toliau nuo jų, o rytų valstybės, įskaitant ir Lietuvą, pajuto ruskių valdymo košmarą ir jo padarinius junta iki šiol. čekai patys išsirinko tokį išdaviką prezidentą, patys jį ir nuvers, lygiai kaip ruskiai, kuriems jau nusibodo caro putkino "častuškos". Linkiu sėkmės Čekijai, kovojant su parsidavėliais vadovais.

Čekai

Čekai portretas
greitai viską pamiršo, matyt per švelnią pamoką turėjo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių