Quantcast

Pristatė tunelio projektą: iš Helsinkio į Taliną – per pusvalandį

  • Teksto dydis:

Taline pristatytas geležinkelio tunelio tarp Estijos ir Suomijos sostinių – Talino ir Helsinkio – projektas. Pagal pirminius vertinimus po Baltijos jūra iškastas tunelis kainuotų apie 16 mlrd. eurų, o jo įgyvendinimui prireiktų 15-os metų.

„Dar laukia daug sudėtingų sprendimų, pirmiausia, projektas brangus, reikia iki gali išsiaiškinti, kiek jis realistiškas“, – sako Estijos transporto ir komunikacijų ministrė Kadri Simson.

Projekto autoriai sutinka, kad kaina didelė ir sunku pasakyti ar tai atsipirks. Tačiau tunelis leistų suformuoti savotišką Talino–Helsinkio dvipolį, Helsinkyje dirbantys estai po darbo galėtų per pusvalandį parvažiuoti į Taliną.

Tačiau pasak Suomijos transporto ir komunikacijų ministrės Anne Berner, tunelis būtų perspektyvesnis, jei sujungtų ir padėtų pasiekti Arkties regionus, Europos šiaurę, kur daug išteklių, ir Vokietiją bei Baltijos šalis.

„Turime ieškoti naudos ne tik Estijai ir Suomijai, bet ir Europai, to dar trūksta“, – teigia Anne Berner.

Projektą planuojama įgyvendinti biudžeto ir privačių bendrovių lėšomis, tikimasi, kad apie 40 procentų galėtų skirti Europos Sąjunga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sakykite

Sakykite  portretas
Ar nebūtų pigiau keliems estams pastatyti būstus Helsinkyje, kad jie turėtų 1 val per dieną daugiau laisvo laiko?

Gidas

Gidas portretas
Saunuoliai!! Daugiau tokiu projektu Europai reiketu!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių