Quantcast

Prieš Mauthauzeno nacių koncentracijos stovyklos tinklalapį – kibernetinė ataka

  • Teksto dydis:

Buvusios didžiausios nacių koncentracijos stovyklos tinklalapis tapo kompiuterinių įsilaužėlių taikiniu – penktadienį, minint Antrojo pasaulinio karo pabaigos Europoje 70-ąsias metines, į tą svetainę buvo įkelta vaikų pornografijos nuotraukų, pranešė pareigūnai.

Austrijos vidaus reikalų ministrė Johanna Mikl-Leitner (Johana Mikl-Leitner) sakė, kad ataka prieš Mauthauzeno stovyklos, veikusios netoli šiaurinio Linco miesto, tinklalapį yra „nusikalstama, šlykšti ir itin atgrasi ataka“.

„Vidaus reikalų ministerijos ekspertai šiuo metu padeda tinklalapio privačiam operatoriui atkurti svetainę kiek įmanoma greičiau. Šiuo metu vykdomas tyrimas“, – nurodė ji.
Mauthauzeno stovykla, veikusi Adolfo Hitlerio gimtojoje Austrijoje, buvo vienintelė 3-osios kategorijos stovykla, įkurta „nepataisomiems Trečiojo reicho politiniams priešams“. Tą didžiulį kompleksą sudarė 49 mažesnės stovyklos.

Mauthauzene buvo kalinami iš viso apie 200 tūkst. žmonių iš visos Europos ir Sovietų Sąjungos. Apie pusė iš jų žuvo – buvo mirtinai sumušti, nunuodyti dujų kamerose, numarinti badu, sušaudyti arba mirė nuo nepakeliamo darbo granito laužyklose bei ginklų fabrikuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių