Quantcast

Prie Budapešto traukinių stoties – nauja migrantų demonstracija

  • Teksto dydis:

Apie 100–150 migrantų trečiadienio rytą surengė demonstraciją prie pagrindinės Budapešto traukinių stoties, kai policija neleido apie 2 tūkst. atvykėlių išvažiuoti traukiniais į Austriją ir Vokietiją, pranešė vienas naujienų agentūros AFP reporteris.

Apie 600 vyrų, moterų ir vaikų – daugiausiai atvykėlių iš Sirijos, Irako ir Afganistano – sėdėjo arba stovėjo prie Rytinės stoties, o dar apie 1,2 tūkst. jų buvo „tranzito zonoje“.

Tuo tarpu dar apie 100 migrantų, atvykusių iš registracijos centro prie sienos su Serbija, sėdėjo priemiestinių traukinių stoties platformoje, atsisakę sėsti į traukinį, kuris turėjo juos nuvežti į pabėgėlių stovyklą Debreceno mieste.

Policijos pranešime sakoma, kad ta grupė „reikalavo leisti jiems išvažiuoti į Vokietiją. Policija ėmėsi būtinų priemonių, kad užtikrintų, jog traukinių eismas nebus trikdomas“.

Vengrija, į kurią vien per rugpjūtį atvyko apie 50 tūkst. migrantų, šią savaitę leido tūkstančiams jų išvažiuoti traukiniais į Austriją ir Vokietiją, bet antradienį policija uždraudė įžengti į stotį visiems asmenims, neturintiems Europos Sąjungos vizos.

Dešinioji premjero Viktoro Orbano vyriausybė, pastačiusi 175 km ilgio spygliuotų vielų tvorą palei Vengrijos sieną su Serbija, pabrėžė, kad laikysis ES taisyklių.

Tačiau naujoji tvora pasirodė esantis neveiksminga priemonė, mėginant sulaikyti dešimtis tūkstančių žmonių, atvykstančių per Graikiją ir vakarines Balkanų šalis. Vengrijos pareigūnai sakė, kad antradienį sieną kirto 2 284 migrantai, tarp jų 353 vaikai.

„Jeigu Europa mus įsileidžia, kodėl mums neišduoda vizų? Kodėl turime leistis į šią slapukišką kelionę?“, – klausė siras Bilalas, atvykęs iš kautynių apimto Alepo miesto, antradienį duodamas interviu AFP netoli Serbijos ir Vengrijos sienos.

„Bijome, kad vieną dieną viskas pasikeis; kad netgi Vokietija uždarys savo sienas, kai jai visa tai įgris – taigi, privalome nukeliauti ten kuo greičiau“, – pabrėžė vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Jei Europa turetu sienas tai neturetu buti sitokio chaoso. Visiskas apsileidimas- kas nori tas ir eina nereikia buti Sengene ar Europos sajungos pilieciu. Bardakas ir tiek
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių