Quantcast

Prezidento posto siekiantis ukrainiečių komikas pirmauja rinkėjų apklausose

  • Teksto dydis:

Ukrainiečių komikas, viename televizijos seriale vaidinantis šalies prezidentą ir besivaržantis dėl valstybės vadovo posto tikruose rinkimuose, rinkėjų apklausose išsiveržė į lyderius.

Ketvirtadienį paskelbtos apklausos rezultatuose matyti, kad politinės patirties neturintį, tačiau dabartiniais šalies lyderiais nepatenkintą Volodymyrą Zelenskį palaiko apie 30 proc. apklaustų rinkėjų.

Antrą vietą Kijevo tarptautinio sociologijos instituto atliktoje apklausoje užima dabartinis Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, palaikomas 18 proc. apklaustųjų, o trečia liko buvusi premjerė Julija Tymošenko, už kurią balsuoti žada apie 16 proc. ukrainiečių.

Kovo 31 dieną vyksiančiuose rinkimuose dalyvaus rekordinis skaičius kandidatų – 44, taigi, pirmojo turo baigtis yra nenuspėjama.

„Gali būti, kad jis (V. Zelenskis) pasieks antrą turą“, kuris vyks balandžio 21-ąją, sakė Kijeve įsikūrusio Demokratinių iniciatyvų fondo sociologė Iryna Bekeškina.

Vis dėlto, sociologės teigimu, 41 metų kandidatas veikiausiai nelaimės, nes jo šalininkai daugiausia yra jauni žmonės, ir Ukrainoje jie nėra linkę pasirodyti prie balsadėžių.

I. Bekeškina taip pat atkreipė dėmesį į didelį skaičių neapsisprendusiųjų: apie 27 proc. iš 2 000 respondentų sakė nežinantys, už ką atiduos savo balsą.

Vasario pradžioje serialo „Tautos tarnas“ (Sluga naroda) žvaigždės populiarumo reitingas buvo apie 20 procentų.

Kritikai pabrėžia, kad V. Zelenskio programa yra neapibrėžta, o pagrindiniai jos punktai buvo pasirinkti po kandidato gerbėjų balsavimo socialiniuose tinkluose.

Tuo metu jo šalininkai laiko jį alternatyva dabartiniam šalies lyderiui, esą taip ir nesugebėjusiam išpildyti savo pažadų susidoroti su korupcija ir pagerinti ukrainiečių gyvenimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elfas

Elfas portretas
Svarbu,kad būtų preuropietiškas ir ryžtingai siektų ES ir NATO narystės

Kostia

Kostia portretas
Kaip komikas jis tikrai geras. Bet čia gali būti panašus atvejis į mūsų Seimo rinkimus, kai ten prasibrovė Valinsko chebra. Jo žymusis posakis "Kaip ten bus nežinau, bet bus linksma". Ko gero ir Ukrainoje taip gali būti. Žmonės nusivyle, bet kokį fokusą gali iškrėsti...

?

? portretas
Kas daro apklausas?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių