Quantcast

Prezidentė: kalbėsime, kuo galime padėti Turkijai

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri sekmadienį kartu su Europos Sąjungos (ES) ir Turkijos vadovais Briuselyje tartis dėl migrantų, sako, jog Turkija yra labai svarbi, nes per šalį juda didžiuliai migrantų srautai. Pasak prezidentės, Ankara yra įsipareigojusi užtikrinti griežtesnę sienų kontrolę ir ekonominių migrantų grąžinimą iš Europos Sąjungos. Savo ruožtu Briuselis žada Turkijai finansinę paramą.

„Kalbėsime, kiek tai kainuotų, esame pasirengę finansiškai paremti Turkiją iki 3 mlrd. per trejus metus. Svarbu, kad galėtų sustiprinti patikrą, taip pat ir tiems pabėgėliams likti stovyklose, kurios yra Turkijoje. Taigi, geriau yra turėti readmisijos susitarimus, duoti pinigus trečiosioms šalims, tai bus gerokai pigiau negu tie neprognozuojami srautai, kurie dabar užplūdo Europą. Taigi, kalbėsimės labai rimtai, kuo galime ir padėti Turkijai, ir padėti suvaldyti tuos migrantų srautus, kurie dabar plūsta į Europą“, - išplatintame garso įraše sakė D.Grybauskaitė.

ES vadovai siekia, kad Turkija sustiprintų sienos apsaugą ir įsipareigotų priimti iš ES atgal išsiunčiamus ekonominius migrantus. Savo ruožtu Turkija siekia didesnės finansinės paramos, atnaujinti derybas dėl narystės ES ir pažangos derantis dėl bevizio režimo.

Turkijoje šiuo metu yra apie 2 tūkst. pabėgėlių iš pilietinio karo apimtos Sirijos. Šiemet per šalį į ES atvyko 575 tūkstančių pabėgėlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Алекс

Алекс portretas
Visai boba ....

Dosni ta mūsų Grybauskaitė

Dosni ta mūsų Grybauskaitė portretas
Tik ką priėmė Porošenko. Net neabejoju - Lietuvos žmonių sąskaita, pažadėjo paramą tam JAV statytiniui. Dabar ieško kuo galėtų padėti Turkijai, kuri remia Pasaulio teroristus...Ar girdėjote kas kada nors, kad ši išverstaskūrė JAV tarnautoja bent užsimintų, kad reikia padėti penktadaliui Lietuvos žmonių, kurie gyvena žemiau skurdo ribos?

.

. portretas
jai paciai reik pagalbos
VISI KOMENTARAI 82

Galerijos

Daugiau straipsnių