Quantcast

Premjero posto siekiantis B. Gove'as: Britanijos lyderis turi tikėti „Brexit“

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos politinis stabilumas po rinkėjų sprendimo pasitraukti iš Europos Sąjungos penktadienį atrodė kaip tolima perspektyva, šalies teisingumo sekretoriui Michaelui Gove' ui (Maiklui Gouvui) dar aktyviau įsitraukus į kovą dėl Konservatorių partijos lyderio ir premjero postų, nors vienas aukšto rango kolega paragino jį pasitraukti iš varžybų.

M.Gove'as netikėtai stojo į šią kovą, ketvirtadienį iš jos pasitraukus favoritu laikytam Londono merui Borisui Johnsonui (Borisui Džonsonui) – jo ištikimam sąjungininkui pasitraukimo iš ES agitacinėje kampanijoje.

Penktadienį, kalbėdamas apie savo planus, M.Gove'as sakė, kad būtent jis turėtų būti naujas ministras pirmininkas, nes Britanijai turi vadovauti asmuo, kuris nuoširdžiai tiki pasitraukimu iš ES.

Pasak M.Gove'o, jis jau 20 metų agitavo už vadinamąjį „Brexit“, B.Johnsonas prie jų prisidėjo gana neseniai, o pagrindinė M.Gove'o varžovė, vidaus reikalų ministrė Theresa May (Teresa Mei), iš viso palaikė „pasilikimo“ Bendrijoje stovyklą.

„Geriausiai Britanijai iš Europos Sąjungos vesti tiktų žmogus, kuris įrodinėjo, kad išvestų Britaniją iš Europos Sąjungos, – kalbėjo M.Gove'as. – Ši šalis balsavo už pasikeitimus ir aš ruošiuosi juos pateikti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių