Quantcast

Prancūzijos teismas panaikino FN sprendimą įšaldyti savo patriarcho narystę

  • Teksto dydis:

Prancūzijos teismas ketvirtadienį panaikino ultradešiniojo Nacionalinio fronto (FN) sprendimą sustabdyti jos patriarcho Jeano-Marie Le Peno (Žano Mari Le Peno) narystę po to, kai jis buvo išspirtas iš savo įkurto judėjimo, susipykęs su vadovavimą perėmusia savo dukra.

Teismas nurodė „atkurti“ J.-M.Le Peno narystę ir garbės pirmininko titulą praėjus dviem mėnesiams po to, kai jį pašalino dabartinė FN vadovė Marine Le Pen (Marin Le Pen).

Nutartyje sakoma, kad J.-M.Le Pen narystės įšaldymas buvo pateisinamas, bet partija „pažeidė statuto taisykles“ po drausmės komiteto svarstymo neįvardijusi, kad ši priemonė yra laikina.

„Piktinantis išvarymas, kurio auka buvau tapęs, jau panaikintas. Dabar noriu kiek įmanoma greičiau judėti vienybės link. Imkimės darbo!“ – politikos veteranas parašė savo „Twitter“ žinutėje.

„Esu garbės pirmininkas iki gyvos galvos. Teismas tai nusprendė vienu ir labai aiškiu moju“, – jis vėliau sakė televizijai RTL.

„Nacionalinis frontas“ nedelsdamas paskelbė, kad apskųs tą sprendimą, o Marine Le Pen pareiškė, kai jos tėvas iškovojo „Pyro pergalę“, nes partijos nariai vėliau liepą tikriausiai balsuos dėl pasiūlymo panaikinti garbės pirmininko postą.

87 metų J.-M.Le Peno narystė buvo įšaldyta gegužę po virtinės prieštaringai vertinamų jo pareiškimų, išprovokavusių įnirtingą ginčą su dukra, kurios jis vėliau viešai išsižadėjo.

Marine kantrybė trūko, kai jos tėvas pakartojo savo nuomonę, jog nacių naudotos dujų kameros tebuvo istorijos „detalė“, taip pat tvirtino, kad Prancūzija turi susivienyti su Rusija, kad išgelbėtų „baltąjį pasaulį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių