Quantcast

Prancūzijos prezidentas sveikina Burkina Faso lyderio pasitraukimą

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) penktadienį pasveikino savo kolegos Burkina Fase Blaise'o Compaore (Blezo Kompaorės)atsistatydinimą ir paragino laikytis rimties, nors ir kilo susirėmimų šioje šalyje, kuri kadaise buvo Prancūzijos kolonija.

„Prancūzija sveikina Burkina Faso prezidento atsistatydinimą, kuris atveria kelią išeičiai iš krizės“, – sakoma F.Hollande'o biuro pranešime.

F.Hollande'as išreiškė savo „solidarumą“ su šalį apėmusių neramumų aukomis bei paragino laikytis „rimties ir santūrumo kiekvienam su tuo susijusiam“.

Jis sakė, kad Prancūzija nepalaiko Burkina Faso konstitucijos pataisų, kurios leistų B.Compaorei vėl siekti prezidento posto, ir yra už greitą demokratinių rinkimų organizavimą.

Anksčiau penktadienį B.Compaore paskelbė atsistatydinąs, kad po ryžtingo sukilimo prieš jo valdymą kuris tęsėsi jau 27 metus, šalyje būtų surengti rinkimai.

F.Hollande'as anksčiau sakė esąs įsitikinęs, kad B.Compaore priims „teisingą sprendimą“, kad šalyje įsivyrautų ramybė.

Kolonijiniais laikais ši šalis vadinta Aukštutine Volta, kuri nepriklausoma tapo 1960 metais ir savo vardą į Burkina Fasą („Dorų žmonių šalis“) pakeitė 1984 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių