Quantcast

Prancūzijos premjeras: nuo karo bėgantiems migrantams turi būti atvertos durys

  • Teksto dydis:

Migrantams, kurie bėga nuo karo ir persekiojimų, turi būti leista patekti į Prancūziją, sekmadienį pareiškė šalies ministras pirmininkas Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas), Europoje aštrėjant krizei dėl pabėgėlių.

„Kiekvienas prašymas dėl prieglobsčio turi būti sparčiai išnagrinėtas“, – sakė jis valdančiosios Socialistų partijos nariams, susirinkusiems rytiniame La Rošelio mieste.

Migrantai, kurie „bėga nuo karo, persekiojimo, kankinimų ir persekiojimo turi būti šiltai sutinkami“, – pridūrė vyriausybės vadovas.

M.Vallsas taip pat sakė, jog reikia laikytis taisyklės, kad su migrantais turi būti elgiamasi „kilniai“.

Anksčiau sekmadienį Socialistų partijos aktyvistai tylos minute pagerbė daugiau kaip 2 tūkst. migrantų, nuo sausio žuvusių Viduržemio jūroje.

M.Vallsas taip pat pacitavo eilutę iš lentelės, kabančios Niujorko Laisvės statulos viduje: „Duokit man savo pavargėlius, savo neturtėlius, savo besigrūdančias mases, trokštančias kvėpuoti laisvai, pasigailėtinas jūsų knibždančio kranto šiukšles. Siųskit šiuos benamius, blaškomus audrų, pas mane, aš iškeliu savo žibintą prie auksinių durų!“

Tačiau M.Vallsas pabrėžė, kad su nelegaliais migrantais, atvykstančiais dėl ekonominių priežasčių, bus elgiamasi „tvirtai“.

„Mūsų užduotis yra surasti ilgalaikius atsakymus, pagrįstus žmoniškumo, atsakomybės ir tvirtumo vertybėmis“, – sakė jis.


Šiame straipsnyje: PabėgėliaiPrancūzijaES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių