Quantcast

Pralaimėjęs nacionalistų lyderis: škotai apgaule nuvilioti nuo nepriklausomybės

  • Teksto dydis:

Pralaimėjimą patyręs Škotijos nacionalistų lyderis Alexas Salmondas (Aleksas Salmondas) sekmadienį apkaltino britų ministrą pirmininką Davidą Cameroną (Deividą Kameroną) ir kitus Londono politikus melaginga „priesaika“ suteikti naujus įgaliojimus nuviliojus Škotijos rinkėjus nuo nepriklausomybės.

A.Salmondas, kuris vadovavo nesėkmę patyrusiai kampanijai už Škotijos nepriklausomybę ir dabar atsistatydina iš Škotijos nacionalinės partijos (SNP) lyderio posto, sakė, kad trys pagrindinės britų politinės partijos ketvirtadienio referendumą 55-iais proc. balsų laimėjo per apgaulę.

„Galvoju, kad ta priesaika buvo iš nevilties per paskutines kelias kampanijos dienas skubomis parengtas dalykas, ir galvoju, kad visi Škotijoje dabar tai supranta“, – sakė A.Salmondas, turėdamas omenyje D.Camerono ir kitų lyderių dvi dienos prieš referendumą duotą pažadą „Ne“ atveju greitai išplėsti Škotijos autonomiją.

Nors D.Cameronas sakė, kad yra pasiryžęs įvykdyti naująjį susitarimą, vėliau jis naujus įgaliojimus Škotijai susiejo su naujais konstituciniais suderinimais likusiai Didžiosios Britanijos daliai, įskaitant Angliją.

Bet opozicinė leiboristų partija atmetė tokią sąsają, atverdama kelią galimybei, kad dėl politinių rietenų gali nusikelti naujasis susitarimas dėl Škotijos.

„Tai tie žmonės, kurie buvo įtikinti balsuoti „ne“ (referendume), buvo suklaidinti, buvo apgauti, buvo apgaule nuvilioti “, - BBC televizijai sakė A.Salmondas.

„Tai ji iš tikrųjų jaučia pyktį“, - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių