Quantcast

Popiežius vyks į Lesbo salą pademonstruoti solidarumo su graikais ir migrantais

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus trečiadienį paragino viso pasaulio katalikus melstis už jo būsimą kelionę į Graikijos Lesbo salą, atsidūrusią priešakinėse Europos migrantų krizės linijose, ir sakė norintis pademonstruoti „solidarumą“ su pabėgėliais ir Graikijos žmonėmis.

„Šeštadienį aš vyksiu į Lesbo s alą, kur pastaraisiais mėnesiais atvyko daugybė pabėgėlių“, – sakė pontifikas per bendrąją audienciją Šv.Petro aikštėje.

Taip jis norįs „pademonstruoti artumą ir solidarumą su pabėgėliais ir, taip pat, Lesbo piliečiais ir visais Graikijos žmonėmis, kurie buvo tokie kilnūs priimdami“ pabėgėlius.

„Prašau jūsų lydėti mane šioje kelionėje maldomis“, – pasakė Pranciškus aikštėje susirinkusiai 22 tūkst. žmonių miniai.

Popiežius jau ne kartą kalbėjo apie pabėgėlių krizę, kuri apėmė ir suskaldė Europą. Jis ragino europiečius priimti, o ne atstumti žmones, bėgančius nuo karo ir skurdo.

Į Lesbą jis vyks tokiu metu, kai Europos šalys diskutuoja, kaip tvarkytis su didžiuliu atvykstančių pabėgėlių srautu. Balkan ų šalys uždaro savo sienas, kad blok uotų migrantų kelią į Šiaurės Europą, o Europos Sąjunga bendrai stengiasi įgyvendinti naują planą dėl migrant ų, parengtą su Turkija.

Pranciškus, lydimas Konstantinopolio ekumeninio patriarcho ir Atėnų arkivyskupo Baltramiejaus I, Egėjo jūroje esančiame Lesbe lankysis kelias valandas. Jis nori atkreipti tarptautinės bendrijos dėmesį į prieglobsčio prašytojų, kurių daugelis bėga nuo karo Sirijoje, kančias.

2013 metais, pradėdamas savo popiežiavimą, Pranciškus apsilankė Italijos Lampedūzos saloje, į kurią atvykdavo daug migrantų iš konflikto draskomos Libijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
nu suvaikejas senukas, nepykim ,tokio amziaus jis jau neadekvaciai vertina situacija.DIEVAS JI NUBAUS.SITAS POPIEZIUS PRAGARE DEGS!!!!

a.... lai varo kur nori

a....  lai  varo  kur  nori   portretas
nors ir pas liucifieriu kavutes gert ...ar jam kanopas nuplaut....

Gal sakau

Gal sakau portretas
reiktų tuos migrantus pervežti į popiežiaus gimtinę Argentiną ir tegul jie ten dūsta iš laimės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių