Quantcast

Popiežius uždraudė pardavinėti rūkalus Vatikane

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus uždraudė prekiauti cigaretėmis Vatikane, siekdamas parodyti sveikos gyvensenos pavyzdį.

„Šventasis Tėvas nusprendė, kad Vatikanas nuo 2018 metų uždraus pardavinėti cigaretes darbuotojams“, – sakoma ketvirtadienį paskelbtame Vatikano pareiškime.

„Priežastis yra labai paprasta: Šventasis sostas negali palaikyti veiklos, kuri akivaizdžiai kenkia žmonių sveikatai“, – nurodoma jame ir priduriama, jog dėl rūkymo kasmet pasaulyje miršta septyni milijonai žmonių, kaip rodo Pasaulio sveikatos organizacijos duomenys.

„Nors cigarečių pardavimas mažesne kaina darbuotojams ir pensininkams Šventajam Sostui yra pajamų šaltinis, pelnas, keliantis pavojų gyvybėms, negali būti legitimus“, – nurodė Vatikanas.

Popiežius Pranciškus turi tik vieną plautį ir pats nerūko. Tačiau jis nedraudžia Vatikano gyventojams mėgautis kitu nuodėmingu malonumu – neapmokestintu alkoholiu.

Kol kas 2003 metais atidarytoje prabangioje neapmokestintų prekių parduotuvėje, įsikūrusioje nuostabioje geležinkelio stotyje, galima įsigyti ne tik rūkalų ar svaigiųjų gėrimų, bet beveik visko nuo dizainerių kurtų rankinių, batų iki plokščiaekranių televizorių.

Tačiau apsipirkti joje gali tik atitinkamą pasą turintys Vatikano darbuotojai ir pensininkai. Daugelis jų perka minėtas gėrybes, maisto produktus ir net degalus, kad pigiau aprūpintų jais už Vatikano sienos gyvenančius savo draugus italus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dar reikia ten ir rūkyt uždraust.

tai

tai portretas
neblogai bet buk 1 tarp savo seksualiai nepilnaverciu /kolegu/ ir drasiai panaikink celibata nes kitu atveju krikscionybe zlugs nes jaunimas nebetas o provoslavu popai labiau priimtini is zmogisko poziurio ir jie moteru nedegino nes kas vyko vatikane viduramziais tai buvo pragaras zemeje kuri iteisino inkvizicija greiciau velnio o ne Dievo tarnaite o Kristaus zodziai netikekite netikrais pranasais atitinka si siaubinga laikotarpi kurio neuztusuosi jokiom kalbom ir pasiteidinimais kurie niekiniai nes is velnio....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių