Quantcast

Popiežius suteikė Venesuelos prezidentui privačią audienciją

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus pirmadienį suteikė Venesuelos prezidentui Nicolas Maduro (Nikolui Madurui) netikėtą privačią audienciją Vatikane, kai ši Pietų Amerikos valstybė yra apimta didelės politinės krizės.

Vatikano pareiškime sakoma, kad Pranciškus su N.Maduro susitiko, nes pontifiko širdis yra su Venesuelos žmonėmis.

Venesuelos parlamentas, kuriame opozicija turi daugumą, kaltina N.Maduro įvykdžius valstybės perversmą, nes jis blokavo referendumą dėl jo nušalinimo nuo valdžios.

„Susitikimas įvyko esant kontekstui nerimą keliančios situacijos, kai šalis išgyvena politinę, ekonominę ir socialinę krizę, kuri smarkiai veikia kasdienį visų žmonių gyvenimą“, – sakoma pareiškime.

„Tokiu būdu popiežius, kuriam labai rūpi visų venesueliečių gerovė, norėjo pasiūlyti savo indėlį remiant konstitucingumą šioje šalyje ir kiekvieną žingsnį, kuris galėtų padėti išspręsti neišspręstus klausimus ir sukurti didesnį pasitikėjimą tarp šalių“, – sakoma jame.

„Jis paragino (šalis) pademonstruoti drąsą, einant nuoširdaus ir konstruktyvaus dialogo keliu; palengvinti žmonių, ypač neturtingųjų, kančias ir propaguoti atnaujintą socialinę sanglaudą, kuri sudarys sąlygas šaliai su viltimi žvelgti į ateitį“, – nurodė Vatikanas.

Venesuelos opozicijos deputatai sekmadienį priėmė rezoliuciją, kuria skelbiamas „konstitucinės tvarkos žlugimas“ ir „Nicolas Maduro režimo įvykdytas valstybės perversmas“.

Rezoliucija buvo priimta per neeilinę sesiją dėl krizės, apėmusios šią išteklių turtingą, bet recesiją išgyvenančią valstybę.

N.Maduro popiežių aplankė grįždamas iš Artimųjų Rytų, kur dėjo lobistines pastangas dėl naftos gavybos mažinimo, siekiant padidinti naftos kainas ir sustabdyti laisvąjį jo šalies ekonomikos kritimą.

Socialisto N.Maduro, velionio prezidento Hugo Chavezo (Hugo Čaveso) įpėdinio, populiarumas pastaruoju metu smuko: viena neseniai atlikta apklausa parodė, kad jam nepritaria 75 proc. Venesuelos rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių