Quantcast

Popiežius ragina lotynų amerikiečius nukreipti savo energiją pasauliui suvienyti

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus paragino visus, gyvenančius Lotynų Amerikoje, lygiai tokia pačia energija kaip prieš du šimtmečius kovota už nepriklausomybę nuo Ispanijos, dabar skleisti tikėjimą ir sutelkti savo idealus karų ir individualizmo draskomame pasaulyje.

Pranciškus savo paskutines mišias Ekvadore pasirinko aukoti sostinės Kito dušimtojo jubiliejaus parke – tikrai tinkamai parinktoje vietoje, juk būtent Ekvadore pasigirdo pirmieji šūkiai už nepriklausomybę nuo Ispanijos 1809 metais ir išplito po Lotynų Ameriką.

Popiežius Pranciškus antradienį maždaug pusei milijono žmonių pasakė, kad pasaulyje, kuris yra skaldomas karų, smurto ir individualizmo, katalikai turi būti „vienybės statytojai“, sutelkiantys savo tautų viltis ir idealus.

„Netrūko įsitikinimo ar jėgos tame šūkyje už laisvę prieš kiek daugiau nei 200 metų; tačiau istorija mums sako, kad pažanga pasiekiama tik tada, kai į šalį atidedami asmeniniai nesutarimai“, – sakė Pranciškus.

Per mišias buvo meldžiamasi kečujų šiaurinės tarmės kalba, paplitusia Ekvadore; taip pat vilkėti tautiniai ekvadoriečių rūbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP

KLP portretas
Įspūdingos Šv. mišios kuriose dalyvavo 4mln. žmonių

Kiškučio pa..pa..pa..

Kiškučio pa..pa..pa.. portretas
Kodėl Lietuvos karalius bijo zuikių? Kronikoje rašoma taip: „O valdovas pasiuntė pasiuntinius pas popiežių ir priėmė krikštą. Tačiau jo krikštas buvo apgaulingas. Slapta aukojo savo dievams, pirmajam Nunadieviui ir Teliaveliui ir Diviriksui, kiškių dievui, ir Medeinei. Kai išjodavo į lauką ir išbėgdavo kiškis į lauką, į tą miško šilą neidavo ir nedrįsdavo net šakelės nulaužti“.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių