Quantcast

Popiežius prisipažino patiriantis tamsių akimirkų savo paties tikėjime

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus sekmadienį prisipažino, kad jo paties tikėjimą kartais užtemdo „tamsos“ debesis ir perspėjo dėl krikščionių „papūgų“, kurie tik tuščiažodžiauja apie Bažnyčią, bet nesivadovauja jos vertybėmis.

„Kartais aš taip pat susiduriu su tamsos akimirkomis savo tikėjime – jaučiu, kad tikėjimas smarkiai susilpnėjo, tačiau po kiek laiko jį vėl atrandame“, – po mišių sakė pontifikas tikintiesiems, susirinkusiems netoli Romos esančiame kaime.

„Kai kuriomis dienomis nematome tikėjimo, viskas skendi tamsoje“, – sakė jis.

„Pavyzdžiui, vakar pakrikštijau 13 vaikų vietovėse, kurios nukentėjo nuo žemės drebėjimų, ir ten buvo vienas tėvas, praradęs savo žmoną. Mes klausiame savęs, ar gali tas vyras tikėti“, – kalbėjo pontifikas.

„Suprantame, kad tamsa egzistuoja, privalome gerbti šią sielos tamsą. Tikėjimą įgyjame ne mokydamiesi – gauname jį lyg dovaną“, – sakė Pranciškus.

Jis taip pat paragino tikinčiuosius praleisti daugiau laiko besikalbant su savo šeima.

„Jei sakau, kad esu katalikas ir kiekvieną sekmadienį einu į mišias, bet nesikalbu su savo tėvais, nepadedu savo seneliams, vargšams, nelankau ligonių, tada nėra jokios prasmės“, – sakė popiežius.

„Tokiu atveju, esame tik krikščionys papūgos: vien žodžiai, žodžiai, žodžiai“, – pareiškė Pranciškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siuo

siuo portretas
klausymu popizius teisus nes ir Kristus pasake netikekite netikrais pranasais o kuo tiketi?... juk didesnes /peklos/ kaip nudienis pasaulis turbut nerastum visoje visatoje ir apie koki dar /geruma/ gali buti kalba kuomet akivaizdziai tyciojamasi ir sakoma melskis ir tau Dievas atleis bet uz ka?...jei is jo tyciojamasi o tiekurie tyciojasi Dievo nepripazista o jei eina ir meldziasi tai veidmainiai nes tokie pat veidmainiai jiems nuodemes atleidzia Dievo vardu o tas kuris niekam blogo nedare pasilieka nuodemeje tokia tai veidmainiu nuomone. Taip kad Popieziau jei istengsi naikink celibata nes tai didziausia nuodeme is visu nuodemiu nes siandien baznycia lieka irgi veidmainiska

Pirmiiausia

Pirmiiausia portretas
paklauskite, ar ta senutė adekvati, jei savo vaiką niekina. Ir kaip tokiu atveju su tėvais kalbėtis?

AS

AS portretas
Sventa tiesa.Kiek sutinku jaunu zmoniu skaitanciu knygas apie gyvenimo prasme ,geri,pagalba kitam,supratima artimo atzvilgiu.Skaito kitus mokina,o pats koks buvo toks ir liko nepasikeites.Viena senute apie sunu;atrodo ir filmus ziuri ir knygas skaito ir aukstaji baiges bet kvailiukas tas mano sunus.A.A.jai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių