Quantcast

Popiežius perspėja apie populizmą ir Hitlerio tipo gelbėtojus

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus šeštadienį perspėjo nesižavėti populizmu, sakydamas, kad per rinkimus tai gali atvesti į pergalę panašius į Hitlerį „gelbėtojus“.

Valandą trukusiame interviu, kurį Ispanijos laikraštis „El Pais“ ėmė tuo metu, kai Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) buvo prisaikdinamas JAV prezidentu, popiežius smerkė ir sumanymą sienomis bei spygliuota viela atsitverti nuo migrantų iš užsienio.

„Žinoma, krizė sukelia baimių ir nerimo“, – sakė jis, bet tuoj pridūrė, kad jam „populizmo europine šio žodžio reikšme pavyzdys yra 1933 metų Vokietija“.

„Vokietija ... troško lyderio, žmogaus, kuris sugrąžintų jai jos tapatybę, ir štai atsirado žmogelis vardu Adolfas Hitleris, kuris pasakė „aš galiu tai padaryti“, – sakė Pranciškus. – Hitleris neužgrobė valdžios. Jį išrinko žmonės, o paskui jis naikino žmones“.

Vokiečiai anuomet taip pat norėjo apsisaugoti „sienomis ir spygliuotomis tvoromis, kad kiti negalėtų atimti jų tapatybės“, pažymėjo popiežius.

„Vokietijos atvejis yra klasikinis“, – sakė jis, dar pridūręs, kad Hitleris suteikė jiems „deformuotą tapatybę, o mes žinome, kas iš to kilo“.

Vis dėlto popiežius Pranciškus pabrėžė, kad dar per anksti spręsti apie D.Trumpą.

„Palaukime. Pažiūrėkime, ką jis daro, tada ir vertinsime“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klasyk

klasyk portretas
anonime....pats nelok nesamoniu ir kad arogantiska chamuka issirinko tai matom visi ir popiezius teisus nes tai kvepia nacionaliniu fasizmu kur dar nepamirsti kuklusklano genocidas negru atzvilgiu

Anonimas

Anonimas portretas
o čia jau ne popiežiaus reikalas,o gal ir popiežius iš vagių tarpo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių