Quantcast

Popiežius lankydamasis Filipinuose susitiks su musulmonų ir budistų lyderiais

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus kitą mėnesį lankydamasis Filipinuose susitiks su įvairių religijų lyderiais ir taip skleis tolerancijos žinią, siekdamas kovoti su religiniais konfliktais pasaulyje, pirmadienį sakė vienas iš vizitą organizuojančių pareigūnų.

Pontifikas sausio 18 dieną dalyvaus 10-15 minučių dialoge su didžiausio Filipinuose islamo studijų centro dekanu ir Taivane įsikūrusiu budistų lyderiu, sakė tėvas Carlosas Reyesas (Karlosas Rejesas), dirbantis popiežiaus vizitą organizuojančiame komitete.

Pranciškus taip pat susitiks su Honkonge įsikūrusiu Graikų Ortodoksų Bažnyčios vadovu regione, vienu hinduistų lyderiu, protestantų vyskupais ir rabinu iš Manilos, sakė C.Reyesas.

Tas dialogas bus surengtas prieš 400 metų įkurtame Bažnyčios vadovaujamame Šv.Tomo universitete Maniloje, kur pontifikas taip pat kreipsis į 25 tūkst. jaunuolių.

„Bažnyčia yra katalikiška, visuotinė, mes palaikome dialogą su pasauliu, – sakė C.Reyesas. – Tai mūsų, kaip religingų vyrų ir moterų, darbas – neleisti fundamentalistams ar ekstremistams užgrobti religijos“.

Popiežius Pranciškus keturių dienų vizito į Filipinus, kur saugumas bus sustiprintas, atvyks sausio 15 dieną. Vizito akcentas bus mišios Taklobano mieste, kuris buvo pernai praūžusio supertaifūno „Haiyan“ epicentras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių