Quantcast

Popiežius atskrido į pavojingiausią savo planuose Afrikos šalį

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus sekmadienį iš Ugandos nuskrido į konflikto draskomą Centrinės Afrikos Respubliką, kuri laikoma pavojingiausia šalimi, įtraukta į jo apsilankymo trijose Afrikos valstybėse planą.

Tikimasi, kad tūkstančiai tikinčiųjų, daugelis – iš kaimyninių valstybių, susirinks Centrinės Afrikos Respublikos sostinėje Bangyje pamatyti 78 metų pontifiko, atvykusio istorinio vizito į vieną skurdžiausių ir nestabiliausių Afrikos šalių.

Iš lėktuvo lipantį pontifiką pasitiko Centrinės Afrikos Respublikos prezidento pareigas einanti Catherine Samba-Panza (Ketrin Samba-Panza). Šalyje imtasi griežtų saugumo priemonių, į oro uostą vedančiuose keliuose patruliuoja daug karių ir saugumo pajėgų narių, pranešė korespondentai.

Popiežiaus lėktuvas Bangio oro uoste nutūpė maždaug 10 val. (11 val. Lietuvos laiku).

Oro uostas yra netoli rajono, kur nuo 2013 metų prisiglaudė dešimtys tūkstančių žmonių, palikusių savo namus dėl tarpkonfesinių susirėmimų. Oro uosto rajone taip pat yra dislokuoti Jungtinių Tautų (JT) taikdariai ir prancūzų kariai.

Prieš popiežiaus atvykimą darbininkai uoliai lopė duobes ir tvarkė Bangio katedros aikštę. Daugelis viliasi, kad šis vizitas atneš viltį šaliai, kurioje smurtas siaučia jau daugiau kaip dvejus metus.

Visoje sostinėje pridygo prekystalių, kur pardavinėjama viskas, ko reikia popiežiui pasveikinti: nuo Vatikano vėliavų iki popierinių karūnų.

Rinkimai atvers „naują skyrių“, viliasi popiežius

Popiežius Pranciškus, sekmadienį atvykęs į Centrinės Afrikos Respublikos sostinę Bangį, išreiškė viltį, kad būsimieji rinkimai šioje konflikto draskomoje šalyje sudarys sąlygas jai taikiai pradėti „naują skyrių“.

„Tai mano karštas troškimas – kad įvairios nacionalinės konsultacijos, kurios turi būti surengtos artimiausiomis savaitėmis, įgalintų šią šalį ramiai pradėti naują savo istorijos skyrių“, – sakė popiežius, kalbėdamas apie kitą mėnesį įvyksiančius rinkimus.

Apžvalgininkų nuomone, balsavimas bus svarbus šalies pažangos testas vykdant politinę pereigą po smurto tarp krikščionių ir musulmonų bangos, kilusios po 2013 metų perversmo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių