Quantcast

Popiežius apdovanojo Holivudo žvaigždes per iškilmingą renginį Vatikane

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus medaliais apdovanojo Holivudo žvaigždes George'ą Clooney (Džordžą Klunį), Salma Hayek (Salma Hajek) ir Richardą Gere'ą (Ričardą Girą).

Pontifikas pagerbė šias superžvaigždes sekmadienį per specialų renginį, kuris buvo skirtas susipažinti su popiežiaus įkurtos organizacijos „Scholas Occurrentes“ (Susitinkančios mokyklos) darbais taikai ir supratingumui skatinti technologijų bei meninio ugdymo pagalba.

55 metų G.Clooney renginyje dalyvavo su savo 28 metų žmona Amal, kuri yra žinoma žmogaus teisių advokatė.

Už savo paramą šiai organizacijai buvo pagerbti ir 66 metų R.Gere'as bei 49 metų S.Hayek, kurie abu į renginį atvyko su savo partneriais.

2013 metais popiežiaus Pranciškaus iniciatyva pradėtas „Scholas Occurrentes“ projektas dabar jungia daugiau nei 400 tūkst. mokyklų 82 šalyse.

Renginio organizatorė Lorena Bianchetti (Lorena Biančeti) pranešė, kad visi trys aktoriai sutiko būti „Scholas Occurrentes“ meno ambasadoriais ir pridūrė, kad „svarbias vertybes galima perduoti per įžymybes“.

Remiantis britų laikraščiu „The Guardian“, kreipdamasis į renginio dalyvius Pranciškus pagyrė „YouTube“ vaizdo tinklaraščių kūrėjus, iš kurių 12 buvo pakviesti į šį susitikimą.

„Džiaugiuosi, kad jūs dirbate tokį darbą, apie kurį pasakojate, laikydamiesi grožio linijos; tai gerai. Grožio skelbimas ir grožio rodymas padeda neutralizuoti agresiją“, – sakė jis.

Nuo 2013 metų, kai tapo Katalikų Bažnyčios vadovu, Pranciškus buvo susitikęs su būriu žvaigždžių, tarp jų Angelina Jolie (Andželina Džoli) ir Leonardo DiCaprio (Leonardu DiKapriju), kuriuos popiežius priėmė asmeniškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių