Quantcast

Popiežiui gėda, kad jaunimui teks paveldėti susiskaldžiusį pasaulį

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus penktadienį teigė, kad jam „gėda“, kad jaunosios kartos paveldės „susiskaldymo ir karų sudraskytą“ pasaulį.

Didžiojo penktadienio proga Romoje vykusios Kryžiaus kelio procesijos pabaigoje pontifikas pareiškė, kad pasaulis „naikinamas egoizmo, dėl kurio jaunimas, sergantieji ir senoliai yra išstumiami į užribį“.

Ėmusis sustiprintų apsaugos priemonių apie 20 tūkst. tikinčiųjų penktadienį susirinko aplink Romos Koliziejų ir dalyvavo liturgijoje, atvaizduojančioje Jėzaus prieš nukryžiavimą nueitą kelią.

Pastarąją savaitę Italijoje buvo sulaikyti keli terorizmu įtariami asmenys, tad Italijos sostinėje budrumas buvo labai sustiprintas.

Italijos vidaus reikalų ministras Marco Minniti (Markas Minitis) šią savaitę įspėjo dėl padidėjusios išpuolio rizikos šalyje. Dėl šios priežasties Romoje saugumui užtikrinti dislokuota apie 10 tūkst. pareigūnų, dirbsiančių visą Velykų laikotarpį, ypač sekmadienį, per popiežiaus Pranciškaus vadovaujamas apeigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
...taip, pilnai sutinku, tačiau ne Dievas ir ne išmintį, meilę teikiantis Tikėjimas Juo, Jo Šventa (nes Meilės ir Išminties) Valia. Dar kartą paskaitykite (jau Jūsų skaityta) komentarą ir tai - puikiai suprasite :)

...

... portretas
Sauliuk, nepamiršk: "Religija tai opiumas liaudžiai".

Saulius

Saulius portretas
...kas yra Tora, Evangelija, Koranas? Tai VIENO visatos Kūrėjo siųstų pranašų pranešimai žmonių laisvoms valioms vienyti Jo VIENOJE Šventoje, ir TIK tame Šventume - apsoliučiai Laisvoje Valioje. KUR mūsų laisvos valios už J0 Šventos Valios ribų, - laipsniškai jau - mūsų savivalės. Taigi - VIENYTI, o ne skaldyti kviečia Kūrėjas VISAS laisvą valią turinčias įkūnytas (ir ne tik įkūnytas) dvasias. Skaldo TIK religingumai, nuo amžių pradžios dalydamiesi bei plėsdami savo rinkas. O tai akivaizdu, - TIK tolyyyn nuo Tikėjimo.... į nužmogėjimą. Štai čia ir turėtų ATSIBUSTI žmonija, visų pirma - religijos.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių