Quantcast

Po smarkaus kainų šuolio nafta pinga

  • Teksto dydis:

Naftos kainos ketvirtadienį vakarinėje prekyboje pakeitė dinamiką po staigaus šuolio ankstesnėse sesijose, kurį išprovokavo JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimas pasitraukti iš Irano branduolinio susitarimo, rašo „Reuters“.

„Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina ketvirtadienio vakarinėje prekyboje nukrito 0,14 proc., iki 77,10 dolerio už barelį. JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) naftos kaina smuktelėjo 0,08 proc., iki 71,06 dolerio už barelį.

Jungtinės Valstijos planuoja atnaujinti sankcijas Iranui, kurios buvo sustabdytos 2015-aisiais, mainais už suspenduotą Teherano branduolinę programą. Įvedus naujas sankcijas Teheranui, gali būti apribotas Irano žaliavos tiekimas pasaulinėms rinkoms.

Trečiadienį Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) šaltinis pranešė „Reuters“ agentūrai, kad Saudo Arabija pasirengusi padengti bet kokį galimą deficitą, tačiau to nedarys vien savo jėgomis.

Vienas iš veiksnių, galinčių iš dalies sušvelninti bet kokį tiekimo iš Irano trūkumą, yra naftos gavybos didinimas Jungtinėse Valstijose.

Energetikos informacijos administracija (EIA) savo mėnesinėje ataskaitoje antradienį padidino naftos gavybos JAV 2019 metų prognozę iki 12 mln. barelių per parą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dar tų pabrangusių degalų neišpirkom... o juk jie per tą laiką dar kelis kartus pabrangs.

as

as portretas
kai nafta brangsta- ji brangsta ir Lietuvoje, kai nafta pinga - ji brangsta ir Lietuvoje

???

??? portretas
Idomu kada Lietuvos vairuotojai pajus atpigimą ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių