Quantcast

Pranciškus po kunigo gėjaus prisipažinimo gina heteroseksualias poras ir santuoką

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus, sekmadienį pradėdamas generalinę Vyskupų sinodo asamblėją šeimos klausimais, kurią temdo kunigo gėjaus iššūkis Vatikano ortodoksijai, gynė santuoką ir heteroseksualias poras.

Per mišias, kuriomis buvo pradėtas tris savaites truksiantis katalikų vyskupų keturioliktasis eilinis sinodas, kurio tema „Šeimos pašaukimas ir misija Bažnyčioje ir šiuolaikiniame pasaulyje“, popiežius pasakė homiliją apie „vienatvę, meilę tarp vyro ir moters, ir šeimą“.

Jis nurodė Pradžios knygą, pirmąją Biblijos knygą, kaip pamatą žmonių santykiams suprasti.

„Tai Dievo svajonė jo mylimam kūriniui: matyti ją įvykdytą meilės sąjungoje tarp vyro ir moters, besidžiaugiančių savo bendra kelione, vaisingų savo abipuse savęs dovana“, – sakė jis per mišias, kurias kartu su Sinodo tėvais koncelebravo Šv. Petro bazilikoje.

„Dievas, – sakė popiežius, – sujungia dviejų žmonių, kurie myli vienas kitą, širdis ... (ir) sujungia juos draugėn vienybe ir neišardomumu“.

Šis sinodas yra antras ir paskutinis katalikiškojo mokymo šeimos klausimais persvarstymo ratas.

Tačiau 360 dalyvių susitikimą aptemdė sensacingas lenkų kunigo Krzystofo Charamsos (Kšyštofo Charamsos), kuris dirba katalikiškas dogmas sergstinčioje Vatikano Tikėjimo doktrinos kongregacijoje, pareiškimas.

Atskiruose interviu Italijos laikraščiui „Corriere della Sera“ ir lenkiškajai „Newsweek“ versijai, 43 metų K.Charamsa sinodo išvakarėse pasakė, kad yra praktikuojantis homoseksualistas ir turi partnerį.

K.Charamsa sakė, kad prisipažinti nusprendė dėl susirūpinimo Bažnyčios požiūriu į homoseksualistus, kurį pavadino „retrogradišku“.

Jis pateikė 10 punktų „išsilaisvinimo manifestą“ dėl „institucionalizuotos homofobijos Bažnyčioje“, kuri, pasak jo, ypač slegia vyrus gėjus, esą sudarančius kunigų daugumą.

Vatikanas smogė atgal paskelbdamas, kad jo „kryptingo pareiškimo“ paskelbimo laikas yra „labai rimtas ir neatsakingas, nes juo siekiama priversti sinodo asamblėją patirti netinkamą žiniasklaidos spaudimą.“

Kai kurie prelatai ragino homoseksualumo per šį sinodą neaptarinėti, sakė šaltiniai Bažnyčioje.

Vatikanas pridūrė, kad K.Charamsa negalės toliau dirbti savo dabartinio darbo, ir perspėjo, kad jo vyskupas nustatys „kitus jo situacijos aspektus.“

Dar prieš K.Charamsos iniciatyvą katalikų požiūris į seksualumą dominavo antraštėse.

Sinodo darbotvarkės centre yra Pranciškaus įsitikinimas, kad Bažnyčia privalo demonstruoti gailestingumą bandydama spręsti prarają tarp to, ką ji dabar sako apie santuoką, meilę bei seksą, ir to, ką iš tikrųjų kasdien daro dešimtys milijonų jos tikinčiųjų.

Praktiškai kalbant, tai aiškiausiai suformuluota reikalavime leisti išsiskyrusiems ir dar kartą susituokusiems katalikams priimti Komuniją ir išpažinti savo nuodėmes, o ne de facto išstumti juos iš Bažnyčios, kaip yra dabar.

Pranciškus, kaip atrodo, palankiai žiūri į permainas šiuo klausimu ir sako, kad Bažnyčia turi gydyti šeimos iširimo paliktas „žaizdas“, o ne teisti tikinčiuosius „nenormaliose“ situacijose.

Sekmadienį jis sakė, kad Bažnyčia privalo „suieškoti, ... priimti ir lydėti“ žmogų, „kuris parpuola arba suklysta“.

„Bažnyčia su uždarytomis durimis išduoda save ir savo misiją ir vietoje to, kad būtų tiltas, tampa kelio užtvara“, – perspėjo jis.

Sinodo patvirtintas baigiamasis dokumentas bus įteiktas popiežiui. Pagal jį vėliau popiežius paskelbs oficialų savo mokymo dokumentą – Posinodinį apaštališkąjį paraginimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Berta

Berta portretas
Žmonės, atsibuskit. Homoseksualumas - psichologinė žmogaus problema, psichikos negalia, kuri atsiranda dėl neteisingo seksualinio gyvenimo. Leistų jiems visiems tuoktis su moterimis, kurti šeimas, nebūtų jų tarpe nė vieno gėjaus ar pedofilo. Užgniaužtias seksualinis potraukis priešingai lyčiai - pagrindinė iškrypimo problema. Bažnyčia pati juos visus tokiais padaro. Kunigai visi dvasiškai suluošinti ir palaužti.

Paulina

Paulina portretas
Baisu. Būtina atlikti tyrimą vardan teisingumo ir tiesos visiems katalikams žinoti tiesą: ar dauguma katalikų kunigų yra homoseksualūs. Tada visi katalikai, žinodami tiesą, galėtų apsispręsti ar jiems priimtinas šitas tikėjimas, kurio vedliai yra gėjai. Aš asmeniškai tą pačią dieną pasitraukčiau. Gali būti, kad dėl šitos priežastys ( jei jų dauguma homoseksualūs) priimtas celibatas, atseit negalima tuoktis. Nesąmonė. Kam jiems priimti įstatymą, kad privalo kunigas tuoktis, būti ŠEIMOS ir ŠEIMAI pavyzdys, jei jie nenori ir negali :), jeigu paaiškėtų, kad dauguma homoseksualūs, gal todėl ir nubalsuoja, kad tegu bus ir toliau celibatas...

KLB

KLB portretas
Man atrodo,kad kataliku kunigai turi tureti tik viena pakraipa,tai celibata.Koks dar gali buti seksualinis kunigo gyvenimas,kai jis prieme skaistybes izadus.Kunigams negalima sukurti seimos,o cia tiek metu turi partneri ir dar kur-paciame Vatikane.Baisu kas dedas,viskas issigime.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių