Quantcast

Po kelionės Viduržemio jūroje „Aquarius“ laivo migrantai pasiekė Ispanijos uostą

  • Teksto dydis:

Ispanijos Valensijos uostą sekmadienį pasiekė pirmieji migrantai iš gelbėtojų laivo „Aquarius“, kurį priimti atsisakius Italijai ir Maltai Europoje įsiplieskė ginčas dėl migracijos, pranešė naujienų agentūros AFP reporteris iš įvykio vietos.

Italijos karinio jūrų laivyno laivas „Dattilo“, atplukdęs dalį iš 630 „Aquarius“ buvusių migrantų, į Valensiją atplaukė apie 6 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Sekmadienio popietę į Valensijos uostą atplaukė ir pats gelbėtojų laivas „Aquarius“ Kiti migrantai atplauks italų karinio jūrų laivyno laivu „Orione“.

Migrantus, kurių dauguma yra afrikiečiai, pasitinka daugiau nei 2 tūkst. žmonių, tarp jų 1 000 Raudonojo kryžiaus savanorių bei 470 vertėjų. Aukštos bangos bei stiprus vėjas privertė migrantus plukdančius laivus nukrypti nuo 1,5 tūkst. kilometrų ilgio kelio į Ispaniją.

Migrantai į Ispaniją atvyks po savaitę trukusios kelionės Viduržemio jūroje. Valensijos valdžia skelbia, kad tarp keleivių yra 450 suaugę vyrai bei 80 moterų, tarp jų – mažiausiai septynios nėščiosios.

Laive taip pat yra 11 vaikų, kuriems mažiau nei 13 metų, bei 89 paaugliai.

Pasak organizacijos „Gydytojai be sienų“, dauguma „Aquarius“ laivo migrantų yra kilę iš Afrikos, bet tarp jų yra ir asmenų iš Afganistano, Bangladešo ir Pakistano.

Tuo tarpu Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini šeštadienį perspėjo, kad Roma neleis šalyje prisišvartuoti ir kitiems nevyriausybinių organizacijų laivams. „Šie žmonės turėtų žinoti, kad Italija nebenori būti šios slaptos imigracijos dalimi ir jiems reikės ieškoti kitų uostų, į kuriuos galėtų keliauti. Kaip ministras ir tėvas, šių veiksmų imuosi dėl visų gerovės“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė M.Salvini.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makas

Makas portretas
Kalbejausi su vienu ispanu, tai sake, kad Madrido centre jau musulmoniskai sveikinasi. Europa, kur tave stumia?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių