Quantcast

Po „Islamo valstybės“ grasinimų Prancūzijos valdžia ragina tautiečius būti atsargiais

  • Teksto dydis:

Prancūzija pirmadienį paragino savo piliečius, gyvenančius ar besilankančius apie 30 užsienio šalių, laikytis didžiausio atsargumo, kai grupuotė „Islamo valstybė“ paragino musulmonus žudyti civilius tų valstybių, kurios veikia prieš džihadistus.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija nurodė išsiuntusi perspėjimus į savo ambasadas „apie 30 valstybių“ Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose.

„Jeigu galite nužudyti netikėlį amerikietį arba europietį, ypač pagiežingą ir purviną prancūzą arba australą ar kanadietį ..., piliečius šalių, sudariusių koaliciją prieš „Islamo valstybę“, tuomet kliaukitės Visagaliu Dievu ir žudykite juos“, – grupuotės atstovas Abu Mohammedas al Adnani (Abu Mohamedas Adnanis) pareiškė pirmadienį pranešime, kuris buvo paskelbtas internete daugeliu kalbų.

„Nužudykite netikėlį – (nesvarbu) ar jis būtų civilis, ar kariškis“, – pridūrė jis.

A.M.al Adnani pranešime, kuris buvo paskelbtas kaip garso įrašas arabų kalba ir išverstas raštu į anglų, prancūzų bei hebrajų kalbas, patariama, kaip priešai gali būti žudomi ir be karinių priemonių.

„Trenkite jam į galvą akmeniu arba durkite peiliu, pervažiuokite savo automobiliu arba išmeskite iš didelio aukščio, pasmaukite arba nunuodykite“, – ragino „Islamo valstybės“ atstovas.

A.M.al Adnani taip pat gyrė kovotojus Egipto Sinajaus pusiasalyje, ragindamas juos „perrėžti gerkles“ kovojantiems prezidento Abdel Fattaho al Sisi (Abdel Fataho Sisio) pusėje.

„Amerika, Amerikos sąjungininkai ir kryžininkai – žinokite, kad padėtis daug pavojingesnė negu jūs įsivaizdavote ir numatėte, – sakė jis. – Perspėjome jus, kad dabar gyvename naujoje epochoje – epochoje, kurioje „(Islamo) valstybė“, jos kariai ir jos sūnūs yra lyderiai, o ne vergai.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių