Quantcast

Plakatai Zagrebe sukėlė audrą dėl seksizmo

  • Teksto dydis:

Kovai su besaikiu alkoholio vartojimu skirta Kroatijos sostinės reklaminė kampanija ketvirtadienį sukėlė audrą socialiniuose tinkluose ir sulaukė kai kurių politikių kritikos dėl „seksistinių“ plakatų, kuriuose teigiama, kad piktnaudžiavimas alkoholiu skatina moteris užsiimti nesaugiu seksu su nepažįstamaisiais.

Zagrebo miesto savivaldybės užsakymu sukurti plakatai buvo iškabinti tramvajuose, įgyvendinant visuomeninę kampaniją, skirtą paraginti studentus nepiktnaudžiauti alkoholiu.

Plakatuose pateikiamoje informacijoje apie tai, kaip alkoholis veikia asmens seksualinį gyvenimą ir vaisingumą, rašoma, kad „vyrams jis sukelia didesnį lytinį potraukį, tačiau sumažina seksualinį pajėgumą bei erekciją, o dėl to savo ruožtu nukenčia pasitikėjimas savimi“. 

Moterų atveju, kaip tvirtina plakatų autoriai, piktnaudžiavimas alkoholiu priveda prie nesaugių lytinių santykių su nepažįstamaisiais, sukelia menstruacijų ciklo sutrikimus ir nėštumo komplikacijas“.  

„Skaitau šį seksistinį šūdiną plakatą Zagrebo tramvajuje. Ar jūs normalūs? Geriančios moterys turi nesaugių lytinių santykių. O vyrai ne? Jūs iš tiesų apgailėtini“, – piktinosi viena tviterio vartotoja. 

Šie plakatai sulaukė ir kai kurių šalies politikių pasmerkimo. 

Nors šios kampanijos tikslas kilnus, teiginiai plakatuose žeidžia moterų orumą, rašoma opozicinės Kroatijos socialdemokratų partijos (SDP) politikių išplatintame pareiškime. 

„Tai seksizmo apraiška ir puikus lyčių stereotipų skatinimo pavyzdys“, – teigiama jame.

Politikės iš valdančiajai koalicijai priklausančios liberalios pakraipos Kroatijos liaudies partijos (HNS) paragino nedelsiant pašalinti plakatus, o Zagrebo merą Milaną Bandičių – atsiprašyti.  

Tačiau miesto administracija pareiškė nematanti nieko bloga Zagrebo studentų sukurtuose plakatuose. Ji pridūrė, kad kontroversiškas teiginys apie moteris „nereiškia, jog tarp vyrų nepasitaiko tokio neatsakingo elgesio“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Toms kvaišoms vis kas nors negerai.

...

... portretas
Kas tiesa, tas ne melas - jei nebus girtų moterų, tai vyrų gėrimas nieko jiems neduos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių