Quantcast

Pirmieji E. Macrono metai: kritikuojamas, bet populiaresnis už savo pirmtakus

Praėjus metams po triumfo rinkimuose Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui tenka taikstytis su prastais savo populiarumo rodikliais.

Remiantis penktadienį paskelbtais apklausos rezultatais, beveik šeši iš dešimties prancūzų yra nepatenkinti 40-mečiu šalies lyderiu. Vis dėlto jo populiarumas yra didesnis nei abiejų jo pirmtakų Francois Hollande`o ir Nicolas Sarkozy tuo pat metu.

Apklausą stoties RTL ir kitų žiniasklaidos priemonių užsakymu atliko BVA institutas. Jos metu 57 proc. respondentų iš 1 011 daugiausiai neigiamai vertino pirmuosius E. Macrono kadencijos metus. Dar labiau neigiamas yra asmeninis balansas: 84 proc. apklaustųjų skundėsi, kad neturi naudos iš prezidento politikos.

Ypač nepopuliarios E. Macrono vyriausybės priemonės yra socialinių draudimo įmokų didinimas bei 80 km/h greičio limito įvedimas dviejų eismo juostų keliuose. Pozityviai tuo tarpu vertinamas prezidento autoritetas bei gilūs jo įsitikinimai.

Prastų pažymių E. Macronas sulaukė ir dar dviejuose šios savaitės tyrimuose: „Kantar Sofres Onepoint“ apklausa, atlikta laikraščio „Le Figaro“ užsakymu, parodė, kad 56 proc. prancūzų nepasitiki prezidentu. Piliečių nepasitenkinimą, be kita ko, kelia apsaugos nuo atleidimo iš darbo sušvelninimas bei planuojamas prieglobsčio taisyklių griežtinimas.

Remiantis „Ipsos/Sopra Steria“ apklausa, beveik du trečdaliai apklaustųjų (64 proc.) nurodė, kad yra nusivylę E. Macronu. Daugiau kaip trys ketvirtadaliai mano, kad jam vadovaujant šaliai yra ne geriau, o net blogiau.

39-erių E. Macronas 2017 metų gegužės 7-ąją buvo išrinktas iki šiol jauniausiu Prancūzijos prezidentu. Proeuropietis antrajame rinkimų rate surinko 66 proc. balsų ir įveikė dešiniąją populistę Marine Le Pen.

Šeštadienį planuojamas mitingas prieš E. Macrono politiką. Į jį žmones sukvietė kairioji partija „La France Insoumise“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių