Quantcast

Pirmasis prancūzas, pageidaujantis „neutralios lyties“

  • Teksto dydis:

Pirmasis prancūzas, kuriam turi būti suteiktas „neutralios lyties“ apibūdinimas, penktadienį liudijo teisme, kuriame svarstomas šio sprendimo apskundimas.

64 metų asmuo, kuris, kaip pranešama, naudojasi vyrišku vardu, bet prašė anonimiškumo, liudijo magistrato teisme Orleane šalies šiaurėje.

Ieškovas gimė su „rudimentine vagina“ ir „mikropeniu“, be sėklidžių, bet jam gimus jo lytis buvo pažymėta esanti „vyriška“.

Pernai rugpjūtį teismas pripažino ieškovo teisę oficialiuose dokumentuose naudoti terminą „neutrali lytis“, ir tai įvyko pirmą kartą Prancūzijoje.

Prokuroras nusprendė apskųsti šį sprendimą ir sakė, kad nors nėra kategoriškai „prieš“, vis dėlto mano, kad byloje, kuri „kertasi su dabartiniais įstatymais“, būtinas aukštesnės instancijos sprendimas.

Po penktadienio posėdžio, kuris vyko už uždarų durų, advokatė Mila Petkova sakė: „Teismas buvo labai linkęs išklausyti. Mes galėjome išaiškinti savo argumentus ir džiaugiamės tuo, kaip rutuliojosi debatai“.

Kada bus paskelbtas teismo sprendimas, nenurodyta.

Rugpjūčio mėnesį magistrato teismas deklaravo, kad „lytis, priskirta šiam asmeniui jo gimimo metu, atrodo esanti visiška fikcija, ... primetama visą (ieškovo) gyvenimą“.

„Tai neprilygsta pripažinimui, kad egzistuoja kokia nors trečioji lytis, bet (tuo) atsižvelgiama į negalėjimą priskirti vienos ar kitos lyties šiai suinteresuotai šaliai“, – pridūrė magistrato teisėjas.

Rytų Prancūzijoje gyvenantis ieškovas, kuris yra susituokęs ir augina įvaikį, spalio mėnesį kalbėjosi su nemokamu Paryžiaus dienraščiu „20 Minutes“.

„Paauglystėje supratau, kad nesu berniukas. Man nežėlė barzda, mano raumenys neaugo, – išskirtiniame interviu pasakojo šis asmuo. – Šiandien pagaliau jaučiu, kad visuomenė pripažįsta mane tokiu, koks iš tiesų esu“.

Ieškovas laikraščiui taip pat papasakojo, kad kai jam buvo 35-eri, gydytojai skyrė jam testosterono. „Mano išvaizda tapo vyriškesnė. Patyriau šoką, nebepažinau savęs. Tai privertė mane suprasti, kad nesu nei vyras, nei moteris“, – sakė jis.

Kelios valstybės, tarp jų – Vokietija, Australija, Naujoji Zelandija ir Nepalas, oficialiai pripažįsta trečios lyties terminą oficialiuose dokumentuose.

Indija, Pakistanas ir Bangladešas taip pat turi oficialų trečios lyties pavadinimą vadinamiesiems hidžroms, kurie netapatinami nei su vyrais, nei su moterimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wc-3

wc-3 portretas
Va, jau ir šikanus turėsime dalint į tris dalis... O jei taip juos visus į kokią nors salą nukreipt?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių