Quantcast

Pietų Korėjos prezidentas atvyko į Rusiją

  • Teksto dydis:

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas (Mun Džejinas) ketvirtadienį atvyko į Rusiją susitikti su jos prezidentu Vladimiru Putinu, su kuriuo turi aptarti ekonominį bendradarbiavimą ir situaciją Šiaurės Korėjoje.

Moon Jae-ino ir V. Putino derybos įvyks penktadienį, pranešė Kremlius ir nurodė, kad tuomet bus pasirašyta virtinė bendrų dokumentų.

Užsienio reikalų ministro pavaduotojas Igoris Morgulovas, kurį citavo rusų naujienų agentūros, sakė, kad šio valstybinio vizito metu bus aptartos trišalės derybos su Šiaurės Korėja ir ekonominiai ryšiai.

Tris dienas truksiančio vizito metu Moon Jae-inas taip pat turėtų stebėti Pasaulio futbolo čempionato Pietų Korėjos ir Meksikos varžybas, kurios šeštadienį įvyks Rostove prie Dono.

Anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas sakė, kad per Jungtinių Tautų vadovo Antonio Guterreso (Antoniju Guterišo) vizitą Maskvoje aptarė „tam tikro optimizmo įkvepiančius klausimus“ dėl situacijos Šiaurės Korėjoje.

V. Putinas praėjusią savaitę sakė, kad mielai priimtų Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną (Kim Čen Uną) Rusijoje, ir pasiūlė jiems susitikti per rugsėjį įvyksiantį ekonomikos forumą Rusijos Tolimųjų Rytų uostamiestyje Vladivostoke.

Šį mėnesį Singapūre įvyko istorinis Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) susitikimas, per kurį abu lyderiai paspaudė vienas kitam ranką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių