Quantcast

Pavojus pramoninkams: paaiškėjo, ką žmonės renkasi dažniau – „žolytę“ ar vyno taurę

JAV Tarptautinė vyno ir spiritinių gėrimų tyrimų bendrovė (IWSR) renka duomenis apie alkoholio pramonę, atlieka jų analizę ir naujausias jų pranešimas turėtų sukelti nerimą alkoholio pramonės atstovams.

IWSR, bendradarbiaudama su „BDS Analytics“ kompanija, paskelbė naują ataskaitą, kurioje pagrindinis dėmesys buvo skirtas ištirti kanapių poveikį alkoholio pramonei.

Ir abi bendrovės nustatė, kad legalios marihuanos vartojimo augimas ateityje darys poveikį alkoholio pramonei.

„Nepaisant to, kad kanapės dar nėra pilnai legalizuotos, jų vartojimas pastebimai auga tose [JAV] valstijose, kuriose kanapių vartojimas jau yra teisėtas ir tai ateityje kels pavojų alkoholio pramonei“, – teigė IWSR prezidentė Brandy Rand.

Remiantis atlikto tyrimo rezultatais, marihuanos legalizavimas per pastaruosius keletą metų nulėmė „sprogstamą marihuanos pramonės augimą“.

Apskaičiuota, kad tose vietovėse, kuriose yra legalizuota marihuana, beveik 40 proc. žmonių, vyresnių nei 21 metų, bent kartą pabandė „žolytės“.

Tyrėjai mano, kad marihuanos vartojimas ir toliau tik augs, kadangi jos prieinamumas auga.

Rand teigia, kad nors kanapių vartotojų skaičiaus padidėjimas nebūtinai reiškia, kad iškart sumažės alkoholio vartojimas, tačiau alkoholio pramonė turi atsižvelgti į augančią marihuanos pramonę ir į tai, kokią ji gali daryti įtakų jų pačių augimui.

„Svarbu, kad alkoholio gamintojai atkreiptų dėmesį į vartotojus [jų besikeičiančius įpročius]“, – sakė Rand, pripažindama, kad kai kuriais atvejai gali sumažėti alkoholio vartojimas tose vietovėse, kuriose yra legalizuota marihuana.

„Vartotojai ateityje labiau rinksis marihuaną, nei alkoholį, kadangi marihuana pirkėjams labiau asocijuosi su kūrybiškumu, motyvacija bei tai, kad pirkėjai ją naudoja medicininiais tikslais ir siekia pagerinti savo savijautą“, – pridūrė „BDS Analytics“ viceprezidentė Jessica Lukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

biznis

biznis portretas
koks jis ziaurus,vartotojo atzvilgiu,bet vistiek ji didina.

Anonimas

Anonimas portretas
Pramoniniai žmonių girdytojai gali bankrutuoti nepasigesime vyno ir patys mokame pasidaryti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių