Quantcast

Pasaulio lyderiai grįžta į Lenkiją derybų dėl klimato paskutinio etapo

  • Teksto dydis:

Pasaulio valstybių lyderiai ir ministrai antradienį sugrįžo į Lenkiją, kur ruošiasi paskutiniam Jungtinių Tautų derybų dėl klimato kaitos etapui likus vos kelioms dienoms, kad būtų išspręsti likę keblūs klausimai, neduodantys ramybės diplomatams.

JT klimato programos vadovė Patricia Espinosa (Patrisija Espinosa) paragino delegatus savaitgalį pademonstruoti „vieningumo dvasią“.

Lenkijos Katovicų mieste gruodžio 2–14 dienomis vykstančioje konferencijoje dalyvauja beveik 200 šalių atstovai, besiderantys dėl taisyklių, pagal kurias turėtų būti įgyvendinti prieš trejus metus pasirašyta Paryžiaus sutartis.

Pasak JT Tarpvyriausybinės klimato kaitos grupės, vyriausybėms būtina greitai imtis veiksmų norint apriboti atšilimą iki 1,5 laipsnio Celsijaus.

Per derybas taip siekiama paraginti valstybes nustatyti sau ambicingesnius tikslus mažinant šiltnamio efektą sukeliančių išmetamųjų dujų kiekį.

Tuo metu skurdžios šalys siekia garantijų, kad gaus finansinės paramos kovai su klimato kaita.

Vokietija nenorėtų rengti derybų

Vokietija nenorėtų organizuoti 2019 metų Jungtinių Tautų klimato konferencijos, naujajai Brazilijos dešiniųjų vyriausybei atšaukus savo pasiūlymą.

Vokietijos aplinkos apsaugos viceministras Jochenas Flasbarthas (Jochenas Flasbartas) šiemet Lenkijoje vykstančios konferencijos užkulisiuose žurnalistams sakė, kad Jungtinėms Tautoms leido suprasti, jog „praėjusių metų masto renginys“ Berlyne yra neįmanomas. Jis atkreipė dėmesį į kainų didėjimą, organizuojant tokią konferenciją per tokį trumpą laiką.

Vokietija organizavo 2017 metų JT derybas dėl klimato kaitos Bonoje vietoje Fidžio, kuris nebūtų pajėgęs surengti tokio renginio dešimtims tūkstančių dalyvių.

Derybų vieta kasmet rengiama kitame regione. Kitais metais jis turėtų vykti vienoje iš Lotynų Amerikos ir Karibų jūros regiono valstybių.

Keletas iš šalių dar svarsto galimybę priimti derybų dalyvius. Tarp tokių šalių yra Čilė, Kosta Rika, Gvatemala, Jamaika ir Barbadosas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: "Per derybas taip siekiama paraginti valstybes nustatyti sau ambicingesnius tikslus mažinant šiltnamio efektą sukeliančių išmetamųjų dujų kiekį" - tos dujos ne į temą, tragedija teršalai, iškelti į stratosferą ir sujaukti orų srautai, o tuos srautus TRAGIŠKAI sulaukia vėjo (velnio) jėgainės, jose NIEKO 'žalio' nėra, tai - SPĄSTAI.

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas  portretas
LAIKAS MOKSLININKAMS PAŽINTI BENT TREČIĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINĮ JUDĖJIMĄ! JUO LABIAU, KAD APIE TAI, KAS MŪSŲ LAIKAIS, VYKSTA ir KAS VYKS ŽEMĖJE, PRANEŠTA SENAJAME TESTAMENTE, SKYRIUJE "ABELIS IR KAINAS"! ŠIS GEOFIZINIS PROCESAS ŽEMĖJE KARTOSIS jau MŪSŲ TŪKSTANTMETYJE!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių