Quantcast

Paryžiaus policija evakuoja žmones iš dar dviejų migrantų stovyklų

  • Teksto dydis:

Paryžiaus policija pirmadienį pradėjo evakuoti maždaug 1 tūkst. migrantų iš dar dviejų stovyklų.

Stovykloje prie Sen Marteno kanalo į šiaurės rytus nuo miesto centro, kurioje gyveno maždaug 550 migrantų, daugiausia afganų, operacija prasidėjo pirmadienį auštant, pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.

Dar 450 migrantų evakuojami iš stovyklos, esančios į šiaurę, prie metropoliteno stoties „Šapelio Vartai“ (Porte de la Chapelle), sakoma bendrame policijos ir miesto valdžios pareiškime.

Sen Marteno kanalas yra netoli buvusios didelės stovyklos prie metropoliteno stoties „Stalingradas“. Ji pernai buvo likviduota, bet  ir vėl kelis kartus atsikūrė.

Prašymai dėl pabėgėlių statuso suteikimo bus „nuodugniai išnagrinėti“, sakoma policijos ir pareigūnų pranešime.

Prieš penkias dienas kitas tūkstantis migrantų, daugiausia iš Eritrėjos ir Sudano, buvo išvežioti į laikinas apgyvendinimo vietas iš likviduotos stovyklos prie Sen Deni kanalo, į šiaurę nuo Sen Marteno kanalo.

Pastarosiomis dienomis didėjo susirūpinimas dėl sąlygų šiose improvizuotose stovyklose. Praėjusį mėnesį Sen Marteno kanale nuskendo vienas migrantas, o Sen Deni stovykloje per muštynes kitas migrantas buvo sunkiai sužeistas.

„Jie sako, kad prieglaudose galime nelabai ilgam likti, kad būsim maitinami triskart per dieną. Tai gerai. Gyvenimas čia buvo labai, labai sunkus“, – sakė migrantas, prisistatęs Souleimane`o vardu.

Daugelis migrantų viliasi gauti pabėgėlio statusą, bet dėl griežtesnės centristų prezidento Emmanuelio Macrono pozicijos imigracijos klausimu jiems gali grėsti deportavimas.

Kai kas į Paryžių atvyko iš šalies šiaurėje esančio Kalė uostamiesčio, kur migrantai daug metų rinkdavosi norėdami sulaukti progos slapta patekti į sunkvežimius, važiuojančius į Didžiąją Britaniją.

Pernai Prancūzija gavo rekordiškai daug – 100 tūkst. – prašymų suteikti prieglobstį ir suteikė pabėgėlio statusą maždaug 30 tūkst. žmonių, rodo oficialūs skaičiai. 14 900 žmonių buvo deportuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių