Quantcast

Palestiniečiai pateikė JT rezoliucijos projektą

  • Teksto dydis:

Palestiniečiai trečiadienį pateikė Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijos projektą, atveriantį kelią į galutinę taikos sutartį su Izraeliu, bet palestiniečių atstovas sakė, kad dėl to teksto dar gali būti deramasi.

Tą juodraštį JT Saugumo Tarybai pateikė Jordanija, pasiuntinys Riyadas Mansouras (Rijadas Mansuras) sakė žurnalistams, dėkodamas arabų ir Europos valstybėms už pagalbą. Jis užsiminė nespausiantis greitai surengti balsavimo dėl to teksto, kad galėtų įvykti daugiau diskusijų.

„Toliau tęsime derybas su jais visais ir su amerikiečiais, jeigu jie pasirengę ir to nori. Tuomet mums galbūt pavyks užtikrinti, kad Saugumo Taryba priimtų tai, kas atvertų rimtas duris į taiką“, – palestiniečių pasiuntinys sakė po susitikimo su arabų atstovais.

„Norime dirbti su tais, kurie nori dirbti su mumis, siekdami reikšmingų dalykų“, – pabrėžė jis.

Palestiniečiai anksčiau sakė norintys, kad greitai būtų surengtas balsavimas dėl rezoliucijos projekto, bet vėliau sumažino savo ambicijas, tikriausiai spaudžiami kitų arabų, ypač Jordanijos, kurios nori, kad tas dokumentas būtų priimtinas Jungtinėms Valstijoms.

Vašingtonas ne kartą blokavo Saugumo Tarybos rezoliucijas, kurios, jo nuomone, buvo neparankios Jungtinių Valstijų artimam sąjungininkui Izraeliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių