Quantcast

Paaiškėjo, kada vyks Rusijos prezidento rinkimai

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidento rinkimai įvyks kovo 18 dieną, o rinkimų kampanija prasidės ateinantį pirmadienį, penktadienį paskelbė aukštieji parlamento rūmai.

Beveik neabejojama, kad rinkimus laimės ir naujai šešerių metų kadencijai Kremliuje pasiliks Vladimiras Putinas.

„Mūsų apskaičiavimu, jau yra mažiausiai 23 žmonės, pareiškę norą dalyvauti (kaip kandidatai)“, – sakė Centrinės rinkimų komisijos pirmininkė Ela Pamfilova, kurią citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Nepriklausomi kandidatai turi surinkti 300 tūkst. paramos parašų ir tik tada jų pavardė gali atsidurti balsalapiuose.

Opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui, kuris pastaruosius metus telkė paramą savo siekiui dalyvauti prezidento rinkimuose, buvo uždrausta kelti kandidatūrą dėl kriminalinio teistumo. A. Navalnas tvirtina, kad byla buvo politiškai motyvuota, o jo komanda rengia jo palaikymo mitingus įvairiuose šalies miestuose, spausdama Kremlių leisti jam registruotis kandidatu rinkimuose.

„Rinkimai oficialiai paskelbti. Visiems kandidatams turėtų būti leista dalyvauti. Jei ne, mes jų nepripažinsime ir organizuosime rinkėjų boikotą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė 41 metų teisininkas.

Tarp kitų savo kandidatūras keliančių žmonių yra opozicijos žurnalistė Ksenija Sobčak, V.Putino globėjo, buvusio Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčako duktė. Tačiau daug kas įtaria, kad ji savo kandidatūrą kelia kaip Kremliaus įrankis siekiant sukurti konkurencingų rinkimų įspūdį, suskaldyti opoziciją ir padidinti susidomėjimą rinkimais.

Ketvirtadienį per savo metų pabaigos spaudos konferenciją V. Putinas sakė, kad yra už politinę konkurenciją, bet nemato realių oponentų būsimuose rinkimuose.

Kovo 18-ąją sueis lygiai ketveri metai nuo to dienos, kai V. Putinas pasirašė sutartį, kuria nuo Ukrainos atplėštas ir aneksuotas Krymas buvo paskelbtas Rusijos dalimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Samtis

Samtis portretas
Ten rinkimai??? Kazkas naujo... :)

Tai jo

Tai jo portretas
Pustu lietuvaiciai sau skuducius ir viskas, ne jie taip toli ziuri! Nesmagiai jaucuos nes esu lietuviu!

Nikodemas

Nikodemas portretas
Nežinia ko ten vargintis su tais prezidento rinkimais Rusijoje.Reikėtų išrinkti Putiną iki gyvos galvos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių