Quantcast

P. Porošenka: Ukrainoje europinės reformos turi prasidėti nedelsiant

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pareiškė, kad reformas, kurių tikslas – pasiekti europinį žmonių gyvenimo lygį, reikia pradėti kuo greičiau.

„Reformos turi startuoti nedelsiant. Jų tikslas – palaipsniui pasiekti europinius gyvenimo standartus, kad jau 2020 metais mes galėtume pateikti prašymą dėl narystės Europos Sąjungoje. Kaip tik apie tai – koalicinio susitarimo projektas“, – sakoma penktadienį vakare Laisvės ir orumo dienos proga paskelbtame prezidento pareiškime

Jis priminė, kad pasirašyta, ratifikuota ir jau pradėta įgyvendinti Asociacijos su Europos Sąjunga sutartis.

„Jūs manote, kad tai įvyko automatiškai? Daug pastangų teko dėti man ir mūsų diplomatams, kad įveiktume Rytų spaudimą ir šantažą, išsklaidyti kai kurias Vakarų abejones ir svyravimus“, – sakė P.Porošenka.

Jis pabrėžė, kad iki Maidano diskusija apie pasirinkimą tarp ES ir Muitų sąjungos buvusi „tik akių dūmimas“.

„Anuomet mūsų kaimynai kartu su penktąja kolona Ukrainos viduje jau buvo viską nusprendę. Ir už mus, ir be mūsų“, – pareiškė P.Porošenka.

Vykdant reformą, prezidentas tikisi teigiamo efekto iš liustracijos.

„Atitinkamą įstatymą aš pasirašiau dar praėjusį mėnesį, ir numatytas jame valdžios švarinimas palengva įsisiūbuoja“, – pridūrė jis.

„Mes turime bendrus priešus, bendras problemas, ir kas svarbiausia – bendrą šalį. Ir visi be išimties norome normalaus vystymosi ir taikos, kurios link kelią atveria viso pasaulio pripažintas mano taikos planas ir Minsko protokolas“, – sakė Ukrainos prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių