Quantcast

P. Porošenka: Rusija per savo Ortodoksų Bažnyčią kišasi į Ukrainos vidaus reikalus

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka antradienį pareiškė, kad Rusijos Saugumo Tarybos sprendimas dėl Rusijos stačiatikių teisių gynimo Ukrainoje yra kišimasis į jo šalies vidaus reikalus.

„Po to, kai Rusijos Federacijos Saugumo taryboje buvo priimtas sprendimas dėl Rusijos Ortodoksų Bažnyčios Ukrainoje gynimo, aš noriu dar kartą atkreipti dėmesį, kad laikau tai tiesioginiu kišimusi į Ukrainos vidaus reikalus ir hibridinės agresijos elementu. Mes puikiai suprantame su tuo susijusias grėsmes“, – sakė P. Porošenka lankydamasis Lvovo apskrityje, Staryčiuose.

Pasak jo, ekumeninio patriarchato Šventajam Sinodui priėmus istorinį sprendimą suteikti autokefaliją Ukrainos Ortodoksų Bažnyčiai ir pripažinti Rusijos Ortodoksų Bažnyčios veržimąsi į Ukrainos bažnyčią neteisėtu, „vakar įvyko taip vadinamo Rusijos Ortodoksų Bažnyčios sinodo susitikimas“.

„Eilinį kartą jie parodė, kad Kremlius ir Federalinė saugumo tarnyba jiems daro tiesioginę įtaką“, – pabrėžė P. Porošenka.

Praėjusį penktadienį V. Putinas su Rusijos Saugumo tarybos nuolatiniais nariais aptarė Konstantinopolio patriarchato sprendimo įtaką Rusijos Ortodoksų Bažnyčios padėčiai Ukrainoje.

„Buvo apsikeista nuomonėmis. Žinoma, sprendimai, kurie buvo aptarti Stambule, vienaip ar kitaip gali turėti įtakos Rusijos Ortodoksų Bažnyčiai Ukrainoje. Ši tema ir buvo nagrinėjama“, – Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė žurnalistams.

Taip jis kalbėjo paklaustas, apie ką buvo kalbama Rusijos prezidento pasitarime su Saugumo tarybos nariais dėl Rusijos Ortodoksų Bažnyčios padėties Ukrainoje po atitinkamo Konstantinopolio patriarchato sprendimo.

„Kalbame apie Bažnyčią, kuri susijusi su Maskvos patriarchatu, o ne apie Bažnyčią, kurią Maskvos patriarchatas laiko atskalūniška“, – patikslino D. Peskovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Viso gero, Porošenka... Kaip baigėsi globalizacijos era? "Po to, kai Edwardas J. Snowdenas atskleidė, kaip JAV naudojo Amerikos kompanijas žvalgybai užjūrio šalyse, Kinija pagreitino kampaniją, kuria siekiama Kinijos viduje sukurti beveik visas pažangiausias technologijas. Šis sugebėjimo pilnai apsirūpinti technologijomis Kinijos viduje siekimas pastūmėjo nustatyti kvotas užsienio produktams ir reikalauti vadinamojo technologijų perdavimo, kad užsienio kompanijos patektų į Kinijos rinką. Tokia politika padėjo nutiesti kelią dabartiniam prekybos karui tarp Jungtinių Amerikos Valstijų ir Kinijos." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

taip

taip portretas
kgb ivelia i savo su...politika religija nes fanatiku pilna,,,,

Kauniokas...

Kauniokas... portretas
Vo če tai maušas Lėninas ilsisi priėš šita velnini.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių