Quantcast

P. Porošenka pasirašė Ukrainos siekį įstoti į ES ir NATO įtvirtinančias pataisas

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka antradienį parašė konstitucijos pataisas, įtvirtinančias šalies siekį įstoti į NATO ir Europos Sąjungą, bet pripažino, kad Kijevui dar reikia daug nuveikti, kad atitiktų narystės kriterijus.

P. Porošenkos pasirašytas pataisas Aukščiausioji Rada priėmė per vasario 7 dieną įvykusį balsavimą.

Kalbėdamas parlamente P. Porošenka sakė, kad pastangas nuvesti Ukrainą į Vakarų šalių karinį bloką ir ES laiko savo „strategine misija“.

Per kovo 31-ąją vyksiančius rinkimus kovosiantis dėl antros penkerių metų kadencijos P. Porošenko pridūrė įstatymų leidėjams, jog oficialų prašymą įstoti į Europos Sąjungą bus siekiama pateikti iki 2023 metų, taip pat susiderėti dėl NATO narystės išsamaus veiksmų plano.

Vis dėlto prezidentas pripažino, kad Ukrainai dar reikia nueiti „ilgą kelią“ ir „atlikti namų darbus“, kad išpildytų stojimo į abu blokus kriterijus.

Jis kritikavo ukrainiečių politikus, sakančius, kad šalis neturėtų jungtis prie jokių blokų, ir argumentavo, kad dabartinė Ukrainos padėtis paskatino Rusijos „agresiją“.

Kijeve viešintis Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas ukrainietiškai kreipėsi į Aukščiausiąją Radą ir paskelbė, kad „nėra Europos be Ukrainos“. Jis pažadėjo, kad ES niekada nepripažins 2014 metais Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos ir toliau taikys sankcijas Maskvai.


Šiame straipsnyje: UkrainaESNATOPetro Porošenka

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Tiek tos žiemos, nusipraus vasarą :)

Aitvaras

Aitvaras portretas
O dabar tau kvailai nereikia pergyventi dėl ukrainiečių bėdų.Jie patys susitvarkė be prorusiškų balalaiku.Tipiskas ruso komentaras,kai paminėjus Rusija tuoj atsaunama,o Lietuvoje lietus lyja ir žmonės badauja.

taigi

taigi portretas
Šaunuolis, o dabar būtų gerai įjūngti centrinį šldymą ir pradėti tiekti šilumą bei šiltą vandenį Ukrainos daugiabučiuose, nes ne koks kvapas ir vaizdas žiūrint į būsimus "europiečius".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių