Quantcast

P. Porošenka: korupcija paralyžiuoja Ukrainą

  • Teksto dydis:

Korupcija „paralyžiuoja“ Ukrainos ekonomiką, ketvirtadienį sakė prezidentas Petro Porošenka, prieš rinkimus lankydamasis svarbiausiame šalies jūrų uoste.

P.Porošenka, kuris kovą su korupciją pavertė savo „Petro Porošenkos bloko“ kampanijos prieš sekmadienį įvyksiančius parlamento rinkimus kertiniu akmeniu, per susitikimą Odesos pramoniniame uoste išbarė teisėsaugos aukšto rango pareigūnus.

Prezidentas nurodė „problemą, kuri paralyžiuoja Ukrainos ekonomiką – kontrabandos problemą, korupcijos problemą“.

„Jei ieškote, kur yra muito įstatymų pažeidimų, pone policininke, pone muitininke, pone prokurore, pone SBU (saugumo agentūros) vadove, tuomet padarykite tai, ką aš padariau šį rytą“, – sakė jis ir papasakojo, kaip jo padėjėjai apsilankė dideliame regiono turguje ir pamatė, kad „nė vienas“ parduodamas prekių krovinys nebuvo deramai įformintas muitinėje.

Anksčiau šį mėnesį parlamentas priėmė plačius kovos su korupcija įstatymus, kurie, kaip viliasi P.Porošenka, padės Ukrainai sumažinti šokiruojamą kyšininkavimo, „dėkingumo mokesčių“, kontrabandos ir kitų nusikaltimų mastą, likusį nuo jo pirmtako Viktoro Janukovyčiaus, kuris vasarį buvo nušalintas per didžiulius gatvių protestus, laikų.

Įstatymo valdžios Ukrainoje įtvirtinimas savo svarba prilyginamas kruvinai kovai su prorusiškais separatistais šalies rytuose, jei ši buvusi sovietinė respublika nori pasiekti savo svajonę dėl didesnės integracijos į Vakarų institucijas ir, galiausiai, narystės Europos Sąjungoje (ES).

Po piktų kalbų susitikime su teisėsaugos pareigūnais P.Porošenka žurnalistams sakė, jog vis dar viliasi, kad Ukraina gali sutrukdyti konfliktui rytiniuose regionuose virsti tokia nuolatine aklaviete, kuri pančioja kitas šalis su prorusiškais sukilimais, tokias kaip Gruzija.

„Tai nebus užšalęs konfliktas, nes Donbasas negali išgyventi be Ukrainos“, – sakė P.Porošenka, paminėdamas Rytų Ukrainos pramoninį regioną, apimantį sukilėlių kontroliuojamus Donecko ir Luhansko regionus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių