Quantcast

Olandai nepasiduoda raginimams išvaryti V. Putino dukterį

  • Teksto dydis:

Raginimai išvaryti iš Nyderlandų Rusijos prezidento Vladimiro Putino dukterį dėl lėktuvo numušimo Ukrainoje liko be atsako ir daugelis olandų pabrėžia, kad ir jų karalienė, gimusi Argentinoje, nebuvo baudžiama už tėvo praeitį chuntoje.

Nors ukrainiečių aktyvistai ir dešiniojo sparno olandų laikraščiai ragino nubausti 29 metų Marija Putiną už numanomą tėvo vaidmenį keleivinio Malaizijos lėktuvo katastrofoje, dauguma Nyderlanduose pažymi, kad negalima kaltinti vaiko dėl tėvo nuodėmių.

Turtingo miesto Hilversiumo, kuris per liepos 17-osios katastrofą, pareikalavusią 298 gyvybių, tarp jų – 193 olandų, neteko kelių gyventojų, mero pavardė trečiadienį buvo linksniuojama antraštėse dėl jo raginimo išvaryti Mariją.

Tačiau meras Pieteris Broertjesas (Piteris Brurtiesas) greit atsiėmė savo žodžius ir sakė, kad minėtas raginimas buvo „neišmintingas“.

„Jis kilo iš bejėgiškumo jausmo, kurį daugelis žmonių supras“, – „Twitter“ parašė P.Broertjesas, buvęs žurnalistas.

„Taip. Tai galimybė, – po mero raginimo nubausti Mariją savo interneto svetainėje parašė naujienų mėnraštis „HP De Tijd“. – Ar jums neatrodo truputį neteisinga iš Dievo pusės neduoti galimybės pasirinkti savo tėvus?“.

M.Putina prieš dvejus metus su savo partneriu olandu apsigyveno Nyderlanduose.

Kai kurios interneto svetainės ragino P.Broertjesą atsistatydinti.

„Jeigu dukra tikrai yra atsakinga už savo tėvo darbus, tuomet karalienė Maxima (Maksima) ... seniai turėjo išvykti iš šalies“, – rašė waarinholland.nl.

Karalienės tėvas Jorge Zorreguieta (Chorchė Soregieta) nuo 1979 iki 1981 metų Argentinoje buvo generolo Jorge Videlos (Chorchės Videlos) režimo jaunesnysis žemės ūkio ministras.

„Tėvas Jorge ir dukra Maxima abu sako nieko nežinoję apie „mirties skrydžius“, kuriais diktatorius Videla naudojosi norėdamas atsikratyti savo politinių oponentų. Žinoma, neįmanoma nežinoti apie šiuos dalykus, jei esi režimo Argentinoje, kur socialiniai ryšiai yra tokie stiprūs, dalis“ – rašė svetainė.

Ukrainiečių aktyvistai ir kai kurie olandai skelbė nuotraukas, kuriose esą matyti V.Putino dukters „prabangūs apartamentai“, ir net adresą, nurodydami, kad demonstrantai turėtų žygiuoti tenai.

Tačiau nors į tą butą buvo nusiųsta olandų policija, jokie demonstrantai nepasirodė.

Kai kurie olandai, per „Twitter“ ir „Facebook“ ragindami išvaryti Mariją, naudojo grubią kalbą, tačiau dauguma žmonių kvietė palikti ją ramybėje.

„Ar žinojot, kad Marijos Putin tėvas gyvena Rusijoje?“ – parašė vienas „Twitter“ vartotojas.

Kitas priminė problemas, su kuriomis susidūrė prancūzų kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen (Marin Le Pen), atsiribodama nuo tėvo Jeano-Marie Le Peno (Žano Mari Le Peno), garsėjančio antisemitiniais protrūkiais.

„Jei man reikėtų rinktis Maximą, Le Peno dukterį ar Mariją Putin, aš, galvoju, pasirinkčiau Mariją“, – atsakė trečias.

Raginimai nubausti ją buvo paprasčiausiai „absurdiški“, rašė vienas „Twitter“ vartotojas, o kiti atkreipė dėmesį į fakto, kad ji esą gyvena „Krymo rajone“ Vorschoteno miestelyje netoli Hagos, ironiškumą.

„Atrodo akivaizdu, kad žiniasklaida turėtų palikti #mariapoetin ramybėje“, – parašė kitas „Twitter“ vartotojas, panaudodamas olandišką M.Putinos vardo rašybą.

Tuo tarpu Olandijos žiniasklaida ketvirtadienį citavo vietos pareigūnus, sakiusius, kad jie nebežino, kur gyvena M.Putina. Vorschoteno ir Nordveiko miestų tarybos sakė neturinčios įrodymų, kad ji šiuo metu ten gyventų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Kodel olandai turi isvaryti Putino dukteri?Olandai juk zino kas numuse lektuva todel ir nevaro Lektuva numuse bezdziones subinlaiziai ir viso pasaulio normalus zmones zino tai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių