Quantcast

Niujorko teisėjas pripažino NSA telefoninį šnipinėjimą teisėtu

  • Teksto dydis:

JAV federalinis teisėjas Niujorke penktadienį nutarė, kad Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) vykdomas prieštaringai vertinamas informacijos apie pokalbius telefonu rinkimas yra teisėta ir gyvybiškai svarbi karo su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ dalis.

Šis Niujorko pietinės apygardos teisėjo Williamo Pauley (Viljamo Polio) sprendimas buvo paskelbtas praėjus dešimčiai dienų nuo federalinio teisėjo Vašingtone išsakytos nuomonės, kad NSA šnipinėjimas tikriausiai prieštarauja šalies konstitucijai.

„Šiam teismui užduotas klausimas – ar vyriausybės vykdoma masinio telefoninių metaduomenų (rinkimo) programa yra teisėta? Šis teismas nutarė, kad ji teisėta“, – sakoma 54 puslapių nutartyje.

Anksčiau Amerikos pilietinių laisvių sąjunga (ACLU) užginčijo sekimo programos teisėtumą. Teisėjas jos ieškinį atmetė.

„Technologija leido „al Qaeda“ veikti decentralizuotai ir planuoti tarptautines teroristines atakas per atstumą, – rašo jis. – Masinio telefoninių metaduomenų rinkimo programa yra vyriausybės atsakomasis smūgis: sujungti fragmentuotus ir trumpalaikius ryšius, kad būtų atkurtas ir eliminuotas „al Qaeda“ teroro tinklas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių