Quantcast

Naujuoju Prancūzijos premjeru tapo B. Cazeneuve'as

  • Teksto dydis:

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernardas Kazenevas) antradienį buvo paskirtas vadovauti vyriausybei, atsistatydinus premjerui Manueliui Vallsui (Manueliui Valsui), siekiančiam tapti socialistų kandidatu į prezidento postą, paskelbė prezidentūra.

B. Cazeneuve'as, vadovavęs saugumo pajėgų atsakui į Prancūzijoje per pastaruosius dvejus metus įvykdytą virtinę džihadistų išpuolių, nusinešusių daugiau kaip 230 žmonių gyvybių, socialistų vyriausybei vadovaus iki birželį įvyksiančių parlamento rinkimų.

Premjeru jis buvo paskirtas M. Vallsui anksti antradienį įteikus prezidentui Francois Hollande'ui (Fransua Holandui) atsistatydinimo pareiškimą.

Prezidentūra paskelbė, kad M. Vallso atsistatydinimas buvo priimtas.

„Respublikos prezidentas paskyrė Bernard'ą Cazeneuve'ą premjeru ir paprašė jo suformuoti naują vyriausybę“, – sakoma pareiškime.

Pastaruosius pustrečių metų premjero poste dirbęs M. Vallsas apie savo kandidatavimą paskelbė pirmadienį. Jis nurodė, kad atsistatydins ir mėgins suvienyti susiskaldžiusią kairiąją stovyklą prieš sausį įvyksiančius Socialistų partijos pirminius rinkimus.

Kovingai nusiteikęs 54-erių metų M. Vallsas sakė ketinantis mesti iššūkį konservatyviajai opozicijai ir kraštutiniam dešiniajam Nacionaliniam frontui (FN). Kaip rodo apklausos, abi šios stovyklos dabar yra populiaresnės už socialistus.

Prezidentas socialistas F. Hollande'as praeitą ketvirtadienį paskelbė, kad nesieks būti perrinktas po savo pirmosios kadencijos, ir atvėrė galimybę M. Vallsui mėginti tapti nauju kairiųjų vėliavnešiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių